Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 2631 tot 2635
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Video: Joost Niemoller en Karel van Wolferen over Trump

Journalist en schrijver Joost Niemoller sprak voor Café Weltschmerz met Karel van Wolferen over de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Wat kunnen we verwachten van zijn buitenlandse beleid? Zullen de geopolitieke machtsverhoudingen veranderen met het aantreden van de nieuwe president?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Staatsschuld Japan voor 38% in handen centrale bank

De centrale bank van Japan heeft inmiddels 38% van de staatsschuld van de eigen regering in handen. Iedere maand haalt de centrale bank obligaties uit de markt, door deze op te kopen van banken en beleggingsfondsen. Het is tekenend voor het failliet van de schuld gedreven economische groei, die in Japan nog meer zichtbaar is dan in Europa en in de Verenigde Staten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Column: America first

America first, dat zijn de twee woorden die als een rode draad door het beleid van Donald Trump zullen lopen. De nieuwe Amerikaanse president sprak tijdens de inauguratie het Amerikaanse volk toe en beloofde dat hij er alles aan zal doen om de Verenigde Staten weer groot te maken, door de binnenlandse economie te stimuleren en banen terug te halen naar eigen land.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Rusland kocht 199 ton goud op in 2016

Rusland was in 2015 de grootste koper van goud onder de centrale banken. De laatste cijfers wijzen uit dat.....

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

FED-voorzitter Yellen verklaart de oorlog aan het beleid van Trump

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de FED, heeft woensdagavond in een speech voor de Commonwealth Club in San Francisco, duidelijk gemaakt dat ze op geen enkele manier van plan is het economische beleid van de president-elect te ondersteunen. Het tijdstip waarop ze dat deed is zeker geen toeval: 48 uur vooraleer Donald Trump het Witte Huis zal betreden.

Met haar verklaringen positioneert Yellen zich als de leider van de oppositie tegen het economische beleid van de nieuwe sterke man van Amerika. Uit zowat alles wat ze zei blijkt ze dat ze met haar ideeën diametraal tegenover Trump staat. Dat is slecht nieuws voor de vastgoedmagnaat, omdat Yellen nog een vol jaar in functie blijft.