Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 26306 tot 26310
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Over criminele bankiers en bad banks

De Staatssecretaris voor Fraudebestrijding van België wil meer sancties voor banken die “criminele diensten” aanbieden. Hij zegt zelf grote moeite te ondervinden om fiscale fraudeurs naar rechtbanken te sturen en doelt daarmee specifiek op het recentste schandaal aldaar waarbij HSBC Private Bank in Zwitserland 2450 Belgen “geholpen” heeft de fiscus te omzeilen.  En wàs het alleen maar dat, de overheid bedriegen (de bedrieger bedriegen?), hoewel dat eigenlijk al erg genoeg is want wie steelt van de overheid steelt in feite van alle medeburgers. Maar banken in het algemeen en internationaal mispeuteren nog heel wat anders…

Bron: baaz.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Nederlands bedrijfsleven scoort 6.1 op ondernemerschap…

Jacqueline Zuidweg (1965) is oprichter en directeur van Zuidweg & Partners B.V én Zakenvrouw van het Jaar 2012. Elke maand schrijft zij een blog voor baaz.nl.

Nou, daar gaan mijn haren als ondernemer, en vele ondernemers met mij, toch recht van overeind staan. Nu kunnen we de onderzoeksmethode gaan aanvechten en op z’n Hollands gaan wijzen, maar beter is om te kijken hoe we dit positief kunnen veranderen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Lex Hoogduin: Stresstest bank is niet objectief

De waarde van een stresstest is volledig afhankelijk van de hoeveelheid stress die je op een bank loslaat stelt Lex Hoogduin, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en oud-directielid van De Nederlansche Bank.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Column Kees de Kort | Waarom gaat China radicaal hervormen?

De ogen zijn deze week gericht op de Fed. Volgens BNR's Kees de Kort is het best mogelijk dat de steun wordt opgevoerd. Verder tipt hij: houd China in de gaten. Want waarom gaat dat land hervormen?