Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 26306 tot 26310
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Nu niet kijken, maar… Baltic Dry index verdubbelt op twee maanden!

Het is alweer een tijd geleden dat we het nog eens over de Baltic Dry index (BDI) hebben gehad. De laatste keren ging het vooral over hoe slecht de index presteerde en of de graadmeter nog relevant was?

Een jaar later zit er opnieuw leven in de brouwerij voor de Baltic Dry index. De verzameling van belangrijkste vrachttarieven voor bulktransport over zee schoot in de voorbije maanden fors omhoog.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Meer dan 236.000 werklozen in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind september 236.675 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 20.453 of 9,5 procent meer dan vorig jaar, meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Wall Street opent hoger ondanks shutdown

De aandelenbeurzen in New York zijn met winst geopend. De zogeheten shutdown van tal van Amerikaanse overheidsdiensten lijkt weinig indruk te maken op Wall Street. Door de politieke verdeeldheid tussen de Democraten en de Republikeinen zit de overheid zonder geld en zullen vanaf dinsdag mogelijk een miljoen ambtenaren met onbetaald verlof worden gestuurd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Jim Rickards over tapering, inflatie en goud

De goudprijs daalt op dinsdag 1 oktober naar het laagste punt in de afgelopen 2 maanden en staat inmiddels weer onder de $1.300 per troy ounce. De stijging van goud door de ‘no taper‘ van de FED is duidelijk weer uitgewerkt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

De arbeiders komen in opstand

En dit is waarschijnlijk slechts het begin. “

Bangladesh op straat voor hoger minimumloon” kopt De Tijd.

Vanuit het grootste lage-loon-land China bereiken ons soortgelijke berichten. De arbeiders in deze Aziatische landen, waarheen de Westerse wereld de productie heeft gezonden, pikken het niet meer om voor een hongerloontje te werken. Hij en zij zien ook de snelle veranderingen in hun land en weigeren nog voor driemaal niks te werken onder barslechte omstandigheden. En laat dat nu net de hoofdreden zijn waarom zoveel westerse bedrijven “naar ginder” trokken vaak twintig jaar geleden. Maar de trend lijkt voorbij.