Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26311 tot 26315
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

China pleit voor een nieuwe reservemunt

China heeft een oproep gelanceerd om een nieuwe wereld reservemunt te lanceren in de plaats van de Amerikaanse dollar. Het stelt voor dat er een mandje van munten wordt samengesteld en onder het beheer van het IMF wordt geplaatst. Het idee werd door de Verenigde Staten en Europa onmiddellijk verworpen, aldus 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Politieke impasse VS duurt voort : geen begroting, geen schuldplafond-verhoging

Nog 6 dagen te gaan en de economische en financiële wereld zal een megaschok ondergaan! Allemaal door gekibbel en wederzijdse chantage tussen Obama’s Democraten en de tegenpartij de Republikeinen.  Het zijn cruciale tijden en te weinigen nog beseffen de ernst van de problemen…

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Amerika houdt rekening met binnenlandse chaos

Er circuleren berichten dat het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) bezig is met een massale, geheime opbouw van de Amerikaanse binnenlandse strijdkrachten.

Een artikel van februari 2013 in de Associsted Press bevestigt een open kooporder door DHS voor 1,6 miljard stuks aan uiteenlopende soorten munitie. Volgens een opiniestuk in Forbes is dit genoeg om een oorlog van het formaat “Irak” meer dan 20 jaar vol te kunnen houden. Ook zijn er zwaar gepantserde tanks en voertuigen aangeschaft die al verscheidene keren in de straten gezien zijn. Blijkbaar verwacht de Amerikaanse regering een aantal zéér ernstige maatschappelijke onlusten. De vraag is, waarom?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Europese centrale banken verkopen bijna geen goud meer

Europese centrale banken hebben het afgelopen jaar vrijwel geen goud meer verkocht. Het afgelopen jaar verkocht landen onder het Central Bank Agreement on Gold slechts 5,1 ton goud, een fractie van wat er voor 2009 nog verkocht werd door verschillende centrale banken. Ook Nederland deed aan het begin van deze eeuw honderden tonnen goud in de verkoop.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 oktober 2013

Middelkoop over het schuldplafond en de goudrush in China

Willem Middelkoop stuurde afgelopen nacht twee heel interessante tweets de wereld in. De eerste gaat over het schuldplafond van de Verenigde Staten dat verrassend veel op een Ponzi schema lijkt. De tweede is een gelijkaardige grafiek, maar dan gaat het niet over de opstapeling van schulden, maar over de opstapeling van goud. In 2011 nam dit even een hoge vlucht bij de discussie over het schuldplafond, maar sinds 2012 en vooral 2013 zit de goudimport zeer sterk in de lift.