Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26311 tot 26315
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Energienota gaat komende jaren omlaag

De energierekening voor consumenten en bedrijven pakt de komende jaren naar verwachting lager uit dan eerder werd gedacht. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Aandeelhouders dringen aan op vertrek van Bill Gates

Drie van de twintig grootste aandeelhouders van Microsoft dringen aan op het vertrek van voorzitter en oprichter Bill Gates. Dat meldde persbureau Reuters op basis van informatie van ingewijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

10 weinig bekende economische trends die de wereld regeren

1. Zonne-energie wordt concurrentieel

Het cliché van zonne-energie als het eeuwig subsidiekindje van progressieve overheden geldt niet langer: sinds de jaren 1970 daalde de prijs van fotovoltaïsche cellen met ruim 99% en ook de installatie- en onderhoudskosten zijn drastisch gedaald. Het gevolg is dat ongesubsidieerde zonnepanelen in zonnige gebieden nu al op gelijke voet kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. In sommige landen is men zelfs al overgegaan tot het belasten van zonnepanelen!

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

'Ik heb 3 diploma's en kuis andermans str*nt op in een café in een vreemd land'

Benjamin Serra is een 25-jarige Spanjaard die in Londen werkt. Op zijn Facebookpagina verscheen afgelopen weekeinde een post die de wanhoop weerspiegelt van de vele duizenden jonge Spanjaarden die hun land hebben moeten verlaten om elders een inkomen te verdienen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

'Kabinet moet afzien van verhoging brandstofaccijns'

De belangenvereniging schrijft dat in een brief aan staatssecretaris Frans Weekers (Financiën), meldt De Telegraaf op basis van verklaringen van een woordvoerder. 

De brandstofaccijns wordt elk jaar in januari automatisch aangepast aan de inflatie, wat doorgaans een verhoging betekent. Maar zo'n verhoging jaagt tegelijk de inflatie aan, concludeert de woordvoerder. Daarom zou het kabinet er deze keer voor moeten kiezen om de verhoging te schrappen, vindt de ANWB.