EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26321 tot 26325 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 6 december 2013

Financiële problemen slorpen 40 procent van inkomen op

Personen met grote financiële problemen moeten gemiddeld 40 procent van hun inkomen reserveren voor het aflossen van schulden. Bij burgers zonder budgettaire moeilijkheden vertegenwoordigen die aflossingen slechts 20 procent van het inkomen. Dat blijkt uit een enquête van het Observatorium Krediet en Schuldenlast bij ruim drieduizend Belgische respondenten. De onderzoekers stelden ook vast dat de groep met zware financiële problemen voor 46,8 procent uit alleenstaanden bestaat. In de bevolkingsgroep met weinig of geen financiële problemen kunnen daarentegen slechts 21 procent alleenstaanden worden geteld. Ook wordt opgemerkt dat 25 procent van de personen met zware financiële problemen alleen over een diploma lager onderwijs beschikt. De totale groep respondenten telt daarentegen slechts 13,1 procent mensen met uitsluitend een diploma lager onderwijs. Er wordt nog aangevoerd dat vooral consumptiekredieten voor onder meer vakanties of smartphones in belangrijke mate voor de problemen verantwoordelijk zijn. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 6 december 2013

Bank of America: Bitcoin heeft potentie

De Chinese Volksbank moet ‘m niet en de Nederlandse en Amerikaanse centrale banken ook niet, maar Bank of America Merrill Lynch ziet wel potentie in de Bitcoin. Volgens analisten heeft de virtuele munt potentie om een “belangrijk betaalmiddel” te worden en een “serieuze concurrent voor traditionele geldverstrekkers”.

Lees verder op hol.es
Geplaatst op: vrijdag 6 december 2013

Polen maakt zich geen zorgen over Fed tapering

Er is alvast één land dat zijn nachtrust niet laat verpesten over het hete hangijzer. De Poolse centrale bank lacht de bezorgdheid over tapering weg: ze maak zich dan ook sterk dat Polen weinig of geen hinder ervan zal ondervinden. Marek Belka van de Poolse centrale bank volgt daarbij een vrij eenvoudige logica.

Er is alvast één land dat zijn nachtrust niet laat verpesten over het hete hangijzer. De Poolse centrale bank lacht de bezorgdheid over tapering weg: ze maak zich dan ook sterk dat Polen weinig of geen hinder ervan zal ondervinden. Marek Belka van de Poolse centrale bank volgt daarbij een vrij eenvoudige logica.

Polen heeft nauwelijks geprofiteerd van geld afkomstig van de Amerikaanse centrale bank naar de beurs van Warschau of naar de obligatiemarkt zou zijn gevloeid. Logischerwijs zou het terugvloeien van dat geld dan ook relatief gezien zonder effect moeten blijven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 6 december 2013

Turkije heeft dit jaar al 270 ton goud geïmporteerd

Het zijn niet alleen de Chinezen die veel goud kopen. Ook in Turkije is het gele metaal erg populair onder de bevolking én de bankensector. Dit jaar werd er al 270,7 ton goud ingevoerd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 120,8 ton goud in heel 2012. De Turken profiteren van de lagere goudprijs en kopen meer munten, baren en sieraden.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: vrijdag 6 december 2013

Japan wil economie met $53 miljard stimuleren

De Japanse regering werkt aan een nieuw stimuleringsprogramma van ¥5,5 biljoen ($53 miljard) om de economie een steuntje in de rug te geven. De extra stimulering moet de belastingverhoging die in april wordt doorgevoerd wat draaglijker maken. De exacte details van het stimuleringsprogramma worden later bekendgemaakt.

Lees verder op MarketUpdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs