Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26341 tot 26345
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

September zwaarste faillissementenmaand ooit

In de maand september zijn 1.332 bedrijven failliet verklaard. Nooit eerder legden op een maand tijd zo veel bedrijven de boeken neer, zo meldt het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Nu ook Bank ‘Bail-Ins’ in de Verenigde Staten?

Nu de Verenigde Staten al een schuldenberg van $ 17 biljoen heeft opgebouwd, de overheid zo goed als zeker zijn deuren moet dicht doen en er nog een zwaar debat zal volgen over de verhoging van het schuldplafond, gaan er steeds meer stemmen op om bail-ins à la Cyprus wettelijk mogelijk te maken in de Verenigde Staten, aldus

In het verleden werd de financiële crisis nog bezworen met belastinggeld. In de huidige situatie waarbij de schulden zo hoog zijn opgelopen, lijkt het ondenkbaar dat banken in problemen opnieuw zullen opgevangen worden met het geld van de belastingbetaler. Bail-ins zullen ook in de Verenigde Staten het antwoord worden op deze problematiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Schulden moeten stijgen of ponzi klapt in mekaar

Een "shutdown" in de VS.

De Amerikaanse overheid werd zonder geld gezet en hierdoor gaan allerlei overheidsdiensten tijdelijk dicht.

Het klinkt allemaal veel erger dan het is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

“JP Morgan manipuleert goudprijs voor VS én China”

We hebben recent geleerd dat de markten voor goud en zilver officieel niet gemanipuleerd worden. Dit is enigszins verontrustend omdat aangegeven werd dat elke manipulatie van de vrije markten niet getolereerd zou worden. Dit kan wel het geval zijn, zij het niet voor de centrale planners van deze wereld. JP Morgan van zijn kant zou gewoon orders uitvoeren in opdracht van ...

Volgens Robert Fitzwilson is een van die "klanten" van JP Morgan de Amerikaanse schatkist / de Federal Reserve. Maar ook China zou tot de klanten van JP Morgan gerekend mogen worden. China heeft twee objectieven met goud: zijn immense valutareserves diversifiëren en van zijn munt, de Yuan, een door goud gedekte munt maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Monsanto-maïs wordt goedgekeurd door EU

Vanaf deze maand zal de genetisch gemanipuleerde maïs van de Amerikaanse chemiereus Monsanto verbouwd mogen worden in de Europese Unie. RT News ontving dit bericht van Eurocommissaris Toni Borg.