Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 26346 tot 26350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Deze Nobelprijs winnaar sloeg voor de Grote Recessie al de nagel op de kop

Robert Shiller, winnaar van de Nobelprijs voor Economie, is misschien wel een van de slimste mensen die er op deze aarde rondloopt. De voorspellingen, de inzichten, de ideëen van deze mannen kloppen als een bus. Als de politiek meer zou luisteren naar mensen zoals Shiller, zouden we niet zo diep in de problemen zitten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

Huizen ‘flippers’ zijn terug!

Eerst al waarschuwende woorden voor de huizenmarkt van Nobelprijswinnaar Shiller. En nu dan het bericht dat de huizen ‘flippers’ weer actief zijn, vooral in het duurdere segment.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

'Belgisch pensioensysteem gaat recht de muur in'

De Belgische bevolking vergrijst in snel tempo maar desondanks blijven grote structurele maatregelen gericht op het betaalbaar houden van de pensioenen uit, blijkt uit een studie van adviesbureau Roland Berger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

‘Currency wars’ flakkeren weer in alle hevigheid op

De oorlog in het Witte Huis staat voor even op een laag pitje. Dat wil niet zeggen dat er elders in de wereld geen brandhaarden te vinden zijn. Wel integendeel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 oktober 2013

De val van de Amerikaanse dollar

staan we voor een Apocalyps als de Amerikaanse dollar eindelijk van zijn voetstuk valt. Op termijn is de dollar gedoemd, hoe je het ook draait of keert. De kracht of de zwakte van een munt vertaalt zich altijd door de sterkte in de verwerkende industrie, aldus Eamonn Fingleton, en daar staat de dollar zeer zwak. Er zijn 3 redenen die bijdragen aan de val van de dollar: