Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 2636 tot 2640
Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Yellen grijpt in

De baas van de Amerikaanse Federal Reserve, Janet Yellen, gooit de rente dit jaar een paar keer omhoog. Niet heel ongebruikelijk, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. Maar wat betekent dat voor Trump?

De Amerikaanse werkloosheid is laag, de inflatie begint op te lopen en de rente is extreem laag. En dan is het tijd voor de Fed om in te grijpen, zegt De Kort. 'Het gaat blijkbaar zo goed, we moeten opletten en de zaak onder controle houden. Dat doen we door een aantal korte renteverhogingen binnen afzienbare tijd.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Huizenprijzen eurozone stijgen met 3,4 procent

De huizenprijzen in de eurozone blijven stijgen. De gemiddelde prijs van een koopwoning in de eurolanden lag in het derde kwartaal van vorig jaar 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. 

Dat maakt het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Jamie Dimon: ‘Eurozone gaat er aan indien misnoegdheid niet wordt aangepakt’

Indien de Europese politieke leiders er niet in lukken een antwoord te vinden op de massale ontevredenheid die de basis vormt voor de steun aan populistische leiders over het hele continent, dreigt de eurozone helemaal af te brokkelen.

Dat heeft Jamie Dimon, chief executive van de bank JPMorgan Chase, gezegd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

7 levenslessen die iedere 30’er een leven vol succes garandeert

Veel jongeren hebben nog een karrenvracht aan ongezonde en onsuccesvolle gewoontes. Ze moeten leren uit hun fouten om daarna de weg naar succes in te slaan. Maar eens de 3 voor je leeftijd staat, wordt het tijd om positieve gewoontes in je leven te slijpen. Dan ben je vertrokken voor een leven vol succes.

Persoonlijk en professioneel succes komt niet vanzelf. Deze levenslessen kunnen jou op het juiste pad zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Trump wordt een nachtmerrie voor Europa

Op de vraag ‘Wie vertrouw je het meeste: Poetin of Merkel?’ antwoord Donald Trump ‘Beide, we zullen zien wie dat ik het langste zal vertrouwen.’ Aangezien Trump dikke vriendjes lijkt te zijn met Poetin, is dat geen geruststellend antwoord voor Europa. En er zijn nog aanwijzingen dat Europa niet de favoriete partner is van de nieuwe Amerikaanse president.

Geopolitiek expert, Ian Bremmer, ziet een groot gevaar voor het oude continent. Naast de interne problemen dreigt Europa nu ook zijn sterkste partner te verliezen. Trump kan een echte nachtmerrie betekenen voor Europa. En Poetin ziet het graag gebeuren.