Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 26381 tot 26385
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Panelvraag: ons goud verkopen?

In deze tijden van crisis gaan er stemmen in Nederland op om een deel van ons goud te verkopen. Voor een paar miljard – kopers in Azië genoeg -  en is de redenering dan: dan blijven we met onze voorraad toch nog altijd in de top 20 van landen met de grootste voorraad, misschien zelfs wel in de top 10 en hoeven we niet verder te bezuinigen.

Een goed plan of zien deze redenaars wat over het hoofd?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Gevaar : bankkredieten dalen meer dan ooit

Centrale banken zoals de Fed en de ECB creëren geld om de economie aan te zwengelen (met alle nefaste gevolgen van dien voor de toekomst van het huidige geldsysteem).  Maar wat doen de banken er mee? Zij gaan op dat geld zitten, houden het vast; de balansen verstevigen noemen ze dat.  Of ze speculeren ermee.  Maar dat geld komt dus niet of nauwelijks in de economie terecht.  Een dubieuze situatie (en de hoofdreden waarom we officieel weinig inflatie kennen).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Hedge Funds: de ultieme contra indicator voor goud?

De goudprijs legt een nogal volatiel parcours af dit jaar. Daar zijn verscheidene redenen voor. Het is niet echt het goud dat zo volatiel is, het zijn de omringende factoren die volatiel zijn en dat uit zich in een goudprijs die op en neer gaat. Maar de hedge funds spelen ook hun rol en blijken de laatste maanden een perfecte contra indicator te zijn.

Er zijn er die goud zien als een investering op lange termijn, maar Brett Owens van Seeking Alpha verdient geld met goud door zijn bewegingen op korte termijn.

Bron: thepostonline.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje zitten allemaal op uw geld te wachten

De garanties die Nederland heeft afgegeven aan instellingen als de ECB, het IMF en Europese noodfondsen zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd. Dat meldt het FD op basis van een rapport van de Algemene Rekenkamer dat maandag wordt gepresenteerd.

Gaf de Staat voor de kredietcrisis nog garanties af ter waarde van 18 miljard, eind 2012 was dit getal opgelopen tot 201 miljard. Het gaat daarbij om garanties voor leningen aan Ierland, Griekenland, Portugal en Spanje voor het beteugelen van de financiële crisis.

De Algemene Rekenkamer roept het ministerie van Financiën op de Tweede Kamer beter te informeren over de risico’s die ons land loopt met de garanties.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Italië: CEO grootste retailbank stopt er (verrassenderwijs) mee

The situation in Italy appears to be going from bad to worse. With a confidence vote pending for Tuesday as the government dissolves into chaos for the umpteenth time, and following the resignation of the CEO of one of Italy's largest non-financial corporations (Telecom Italia), the largest bank (by assets) in Italy - Intesa SanPaolo has announced - effective immediately - the resignation of its CEO and replacement with Carlo Messina. According to sources, the now former CEO had lost the confidence of shareholders (which is odd given the bank's stock is near 2-year highs). We can't help but wonder Ayn Rand-like at the devolution of the ruling class in Italy and what happens next (in light of the crumbling manufacturing and production data).