Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 26386 tot 26390
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Government shutdown en het schuldenplafond

Nog nooit is de discussie rondom het wel of niet verhogen van het schuldenplafond in de Verenigde Staten zo groot in het nieuws geweest. Midden in een “government shutdown”, waarbij politici als een stel kleine kinderen tegenover elkaar staan, wordt de druk weer opgevoerd.

Niet eerder in de geschiedenis is de situatie zo gecompliceerd en uitzichtloos geweest als dit moment, Amerika zit politiek en economisch in een impasse.

Bron: economie-macht-maatschappij.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Een nieuw monetair beleid: The Chicago Plan Revisited.

De uitspraak poverty in the midst of plenty is in veel contexten gebezigd. Bijvoorbeeld door Winston Churchill, die met deze woorden – uitgesproken tijdens zijn lezing op 19 juni 1930 aan de Universiteit van Oxford – doelde op de discrepantie tussen het aanwezige productievermogen en de beschikbare koopkracht.

Periodes die gedomineerd worden door inflatie waren niet ongewoon, maar dit was anders. Er was een hoogwaardig productieapparaat aanwezig zoals nooit tevoren, maar er waren geen kopers. Churchill vroeg zich dan ook ver­twijfeld af: Are we really to believe that no better adjustment can be made between demand and supply? Het vraaguitval­probleem in de wereld werd ook in de volgende 10 jaar – tot WO II – niet opgelost. Hierdoor bleef de werkloosheid extreem hoog en daalden de prijzen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Willemen Groep is 'Onderneming van het Jaar'

Willemen Groep is verkozen tot 'Onderneming van het Jaar 2013'. Het Mechelse bouwbedrijf haalde het van Caviar Group, Cegeka Group en Noordzee Helikopters Vlaanderen. De award werd vanavond uitgereikt door de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

'Crediteuren VS worden zenuwachtig'

Japan, een van de grootste bezitters van Amerikaanse schuldpapier, zou volgens analisten ook in de problemen komen als de VS niet meer aan de verplichtingen kunnen voldoen.

Aso liet dinsdag weten dat ''de VS een situatie moeten voorkomen waarin het land niet meer zijn schulden kan betalen en plotseling zijn AAA-waardering kwijtraakt''. Volgens Aso zou Washington zich er ''volledig bewust van moeten zijn dat als dit gebeurt, het land in een diepe crisis terechtkomt''.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

US Treasury: goudverkoop zou wereldwijde financiële systeem destabiliseren

Ben Bernanke deed onlangs de onvergetelijke uitspraak dat niemand goud werkelijk begrijpt. Vermoedelijk had hij het vooral over zichzelf, want zijn collega’s bij de US Treasury hebben heel goed door welke rol goud speelt in het financiële systeem.

Dagelijks worden wij geconfronteerd met negatieve berichtgeving over goud. Het levert geen rendement. Het zou zogenaamd geen monetaire rol hebben. Goudbezit is volstrekt overbodig. Het is daardoor waardeloos. Of niet?