EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26386 tot 26390
Geplaatst op: zondag 3 november 2013

Een nieuwe berg schulden onder een nieuw tapijt.

Het laatste wat we nodig hebben, is een nieuwe berg overheidsschulden die niemand heeft zien groeien. Daarom moet er meer zicht komen op de risico’s die intercommunales nemen.

Denk aan een bedrijf dat investeert in lokale besturen, dat zich daarvoor almaar dieper in de schulden heeft gestoken, dat soms doet via kortlopende leningen en zelfs investeert in voetbal. Neen, het is niet het oude Dexia. Het is de intercommunale TMVW. Die nam de voorbije zes jaar voor 736 miljoen euro aan investeringen van lokale besturen over, zodat die bij de gemeenten niet meer te zien zijn. Het gaat van riolering tot wegen, van sporthallen tot de Gentse Ghelamco-arena.

Lees verder op tijd.be
Geplaatst op: zondag 3 november 2013

'Kabinetsbeleid ligt ten grondslag aan slechte groeicijfers'

Dat zeggen twee Tilburgse economen woensdag in reactie op nieuwe ramingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centraal Planbureau (CPB).

Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam: ''Het kabinet doet alles om groei te vertragen. Ze doen niets aan de rem die banken leggen op de economie, ze voeren oorlog tegen de woningcorporaties en zzp'ers en ze zorgen voor paniek door allerlei kortetermijnbenuinigingstrucjes en hebben geen arbeidsmarktbeleid. Hierdoor blijft de werkloosheid oplopen en blijven de bestedingen van consumenten laag.''

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: zondag 3 november 2013

DOCU : Amerika’s Drone Oorlog

De documentaire “Unmanned” over wat Amerikaanse “drones” (onbemande aanvalsvliegtuigjes) zoals aanrichten in verre, vreemde landen is gemaakt door Jemima Khan, een vermogende Britse schrijfster en docu-maakster die maatschappelijk zeer geëngageerd is, betoogde tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan, nog mee de borgtocht betaalde voor Wikileaks’ Julian Assange en ook haar eigen liefdadigheidsstichting leidt.  Drones worden o.a. intensief ingezet in Pakistan volgens het zogenaamde

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 3 november 2013

'Beleggingsfondsen in trek bij particulieren'

Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van eigen onderzoek.

Huishoudens zagen de waarde van hun beleggingen in aandelen, fondsen en schuldenpapier de afgelopen 3 jaar met 7 miljard euro dalen tot 88 miljard euro, aldus DNB.

Lees verder op nugeld.nl
Geplaatst op: zondag 3 november 2013

DSK voorspelt nachtmerriescenario voor de EU: 'We staan voor de doorbraak van de populisten'

‘De zwakke groei zal tot sociale onrust leiden, dan komt de democratie in gevaar. Niemand gelooft het mooie plaatje dat ons wordt voorgespiegeld. Niemand gelooft nog dat de Europese leiders de problemen kunnen oplossen. Het debat gaat over meer of minder besparingen, terwijl de echte inzet het concurrentievermogen is.’

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs