Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 26396 tot 26400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Arm België!!

We lieten een tijdje geleden al zien dat België op een dunne koord balanceert doordat het geen buffer heeft om verliezen op te vangen.

Een misstap bijvoorbeeld bij Dexia en we kunnen ons tot het clubje van de periferie rekenen. Maar er is meer. We betalen niet alleen ongeveer de meeste belastingen, we krijgen er ook nog eens het minste voor terug.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Peter Schiff: De Fed liegt

Peter Schiff doet behoorlijk veel moeite zich in te houden wanneer Joseph Deaux hem een paar gevoelige vragen stelt omtrent de goudprijs en de rol van de Fed, zo staat op goudportal. Volgens Peter kan het alleen maar goed zijn voor de goudprijs indien het schuldplafond verhoogd gaat worden. Het bevestigd namelijk dat de VS nog meer schulden uit heeft staan en vaker de geldprinter moeten aanspreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

'Vliegtaks zou dreun zijn voor economie'

Een nieuwe vliegtaks, die momenteel op tafel ligt bij de begrotingsonderhandelingen tussen kabinet en oppositie, zou een geweldige dreun betekenen voor de Nederlandse concurrentiepositie. Dat laten de topmannen van Schiphol en KLM dinsdag weten. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China en Rusland slaan handen ineen op de APEC

Tijdens het APEC topoverleg van met name Aziatische economieën hebben Rusland en China opnieuw kenbaar gemaakt dat ze intensief zullen samenwerken op economisch en politiek vlak. De twee landen benadrukten op één lijn te zitten ten aanzien van Syrië en Noord-Korea. Ook lieten beide landen weten dat ze gezamenlijke ceremonies zullen houden om WO II te herdenken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Het Scandinavische model als voorbeeld

Waarom deert de Europese economische en financiële crisis Scandinavië niet of nauwelijks? Zou het komen omdat deze landen – Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen – de beste bestuurders ter wereld hebben? In zowat alle lijstjes staat Scandinavië

In zowat alle lijstjes staat Scandinavië op de hoogste plaatsen : competitiviteit, innovatie, ontwikkeling en voorspoed.  Intrigerend…