Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 2641 tot 2645
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Dit gaat niet goed eindigen voor de Engelsen

Het hoge woord is eruit: de Britse premier May moet eerst onderhandelen met het eigen parlement voordat de Brexit-onderhandelingen in gang gezet mogen worden. Sjéééézus, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Bill Gates kan ’s werelds eerste biljoenair worden

Een biljoenair is iemand met 1.000 miljard of een miljoen keer een miljoen. Dat is een 1 met 12(!) nullen op de bankrekening. Volgens Oxfam leeft de eerste biljoenair al, en meer dan waarschijnlijk is dat Bill Gates, momenteel al de rijkste man ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

De beste zilvermijn steeg 462% in 2016

Beleggen in zilvermijnen is heel speculatief. Ten opzichte van de goudmarkt is de zilvermarkt bijzonder klein. Koersbewegingen zijn dan ook meer volatiel, naar beneden … maar ook naar boven. Vorig jaar was een goed jaar voor zilver en zilvermijnen. Gemiddeld werden er koerswinsten genoteerd van tientallen tot honderden procenten.

Zilvermijnen zijn afgelopen jaar flink gestegen. Tussen 2011 en 2015 zijn de koersen van de aandelen van alle zilvermijnen fors onderuit gegaan. De daling van de zilverprijs van zo’n $48 in 2011 naar $13,82 per troy ounce eind 2015 heeft een slagveld van de sector gemaakt. De daling vanaf de top komt neer op iets meer dan 71%. De aandelen van de grootste primaire zilvermijnen daalde in dezelfde periode nog harder. De gemiddelde aandelenkoers van de mijnen is van 2011 tot en met 2015 met 82% gedaald.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

India’s gold market

In 2015 India was the world’s fast growing economy; in recent years millions have been lifted out of poverty and India’s middle class has swelled. This is important because our econometric analysis indicates income growth drives gold demand. But India’s relationship with gold goes beyond income growth: gold is intertwined with India’s way of life. And as we look ahead, India’s gold market will evolve.

The report is divided into the following sections which may be downloaded individually:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Gazprom: Nord Stream 2 noodzakelijk

De Nord Stream draait op maximale capaciteit en daarom is het van belang dat er een tweede Nord Stream pijpleiding wordt aangelegd. Dat zei de topman van Gazprom, Alexei Miller, afgelopen vrijdag tijdens een ontmoeting met Poetin. Ook zei hij dat Duitsland nu al de grootste afnemer is van Russisch aardgas, gemeten naar het totale volume.