Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26426 tot 26430
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Chinezen kochten in augustus 131,4 ton goud

De Chinezen hebben in de maand augustus bruto 131,4 ton goud geïmporteerd, ongeveer evenveel als een maand eerder. In de eerste acht maanden van dit jaar importeerde China 95% meer goud dan vorig jaar. Netto staat de totale import op ruim 700 ton, waarmee China de grootste afnemer van goud is op de wereldmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Tik tak, tik tak,… nog 9 dagen voor de dollar valt

China, Amerika's grootste crediteur, heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen om een oplossing te vinden voor het schuldplafond. Dat China nu al waarschuwt voor de gevolgen van een mogelijk default, wijst erop dat de spanningen beginnen toenemen. Algemeen wordt aangenomen dat de VS op 17 oktober zijn schuldplafond bereikt. Het heeft dus nog 9 dagen om de val van zijn munt en het land tegen te houden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

'Tijd dringt voor Alitalia'

Het noodlijdende Italiaanse luchtvaartbedrijf Alitalia heeft niet veel tijd meer om een oplossing te vinden voor zijn financiële problemen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

'Europa overleeft geen tweede decennium van stagnatie en is het net dat wat ons te wachten staat'

Odd Andersen'De eurozone heeft zich genesteld in wat economen een inferior equilibrium noemen - ik noem het een nachtmerrie -, met ander woorden een minderwaardig evenwicht waarin de schuldenaars alle pijn te verwerken krijgen, terwijl hun schuldeisers hun taboes en hun misvattingen opleggen.' Dat schrijft de Amerikaans-Hongaarse financier George Soros op Project Syndicate.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Column Kees de Kort | Wat dacht Klaas?

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, heeft het gevoel dat de Nederlandse economie de goede kant op gaat. "Het is tegenwoordig voldoende om een gevoel voor de economie te hebben als je verantwoordelijk bent voor de DNB", stelt BNR's Kees de Kort cynisch vast.