Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 26436 tot 26440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Gratis beurstips van Beurs.com

Beurs.com komt elke dag met gratis tips om je portefeuille te beheren. Dit is een niet te missen schat aan waardevolle, gratis informatie voor iedere belegger. Op het einde van de week geven we een overzicht van de beste beurstips die je kan vinden. In dit artikel hebben we de volgende 15 gratis tips voor je samengevat.

Bron: express.be
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Bijna de helft alle beroepen binnen bereik van robots

Robots hebben al decennia het werk van vele werknemers in een groot aantal industriële sectoren overgenomen, maar de nieuwe golf van technologische ontwikkeling bedreigt nu ook de tewerkstelling in banen die tot nu toe immuun leken voor automatisering. Dat zeggen wetenschappers van de University of Oxford. De onderzoekers stellen daarbij dat 47 procent van de beroepstypes die in de Verenigde Staten worden geïdentificeerd, mogelijk zullen worden bedreigd door de concurrentie van robots, aangezien de activiteiten van machines zich niet langer beperken tot repetitief routine-werk. Creativiteit en sociale vaardigheden worden voor de mens op de arbeidsmarkt dan ook steeds crucialer.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Gaat Amerika op dinsdag 1 oktober dicht?!

Op dinsdag 1 oktober 2013 zullen de VS een zogenaamde government shutdown ervaren.

De begroting voor het komende fiscale jaar moet immers op tijd goedgekeurd worden.  Zonder deal gaat de Amerikaanse overheid gedeeltelijk dicht : een deel van de overheidsdepartementen zal moeten sluiten, uitgezonderd wat als essentiële federale diensten beschouwd worden, zoals het leger en de luchtverkeersleiding.  De deadline is voor middernacht in de nacht van maandag op dinsdag dus het zal erom spannen!

Bron: langleveeuropa.nl
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Goldman Sachs (de Amerikaanse investeringsbank) eigenaar van de EURO?

De ECB geeft geld op basis van leningen, en doet dit op een iets andere manier dan de Federal Reserve. Voor snel nieuw geld is de ECB afhankelijk van de Federal Reserve. Ad Broere beschrijft het mechanisme met de Federal Reserve prachtig in zijn (vertaalde) artikel Hoe Goldman Sachs de ECB kaapte.

 In November 2011 verving ex Goldman directeur Mario Draghi zonder enige ophef en vrijwel zonder dat hierover in de media werd geschreven Jean-Claude Trichet als president van de ECB. Draghi ging voortvarend aan de slag door voor banken wel te regelen wat de ECB niet voor de EU landen had gedaan door massa’s geld te injecteren in het bankencircuit tegen zeer lage rente.  De Franse blogger Simon Thorpe schrijft:

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Spanje voor 40,47 miljard euro aan toerisme binnen geharkt.

Toeristen hebben tijdens de eerste acht maanden van 2013 het recordbedrag van 40,47 miljard euro gespendeerd in Spanje. Dat is een stijging met 7,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het cijfer is gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.