EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26446 tot 26450
Geplaatst op: donderdag 31 oktober 2013

Nog veel meer kopzorgen voor banken

Alle kritiek op banken ten spijt, ze zitten wel in de hoek waar de klappen vallen. Slechte leningen vormen slechts een beperkt onderdeel van het totale hoofdpijndossier.

Eerder deze week stonden we al stil bij de (geschatte) enorme hoeveelheid slechte leningen die bij banken in de boeken staan. Een enorm bedrag: PwC schat het in op €1.200 mrd. Wij vrezen dat dit nog aan de (te) lage kant zal zijn, maar in de loop van 2014 zal wel duidelijk worden wat de totale schadepost is. Maar ook daarmee zijn de banken er nog lang niet.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 31 oktober 2013

Islamitisch bankieren voor beginners

Met Westerse banken in het verdomkoekje en een Britse premier die een islamitische beursindex en sukuk (shariaconforme obligaties) op de Londense beurs wil, zijn de schijnwerpers gericht op islamitische bankiers.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: donderdag 31 oktober 2013

Mindervaliden in Athene op straat tegen besparingen

In Athene zijn vandaag honderden gehandicapten de straat opgekomen om te protesteren tegen de besparingsplannen van de regering. Ze vrezen dat er gesnoeid zal worden in hun uitkeringen of dat uitzonderingsmaatregelen voor mindervaliden zullen wegvallen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 31 oktober 2013

Zit Bitcoin in een zeepbelfase?

De voorbije maand is de Bitcoin koers met zo'n 70% gestegen, van $110 tot $200 vandaag. Bij zo'n felle stijgingen in eender welke belegging, hebben analisten vaak de neiging om 'overgekocht!' te roepen - en vaak hebben ze dan ook gelijk.

Echter Bitcoin laat zich niet zo makkelijk in een klassiek beleggingshokje drukken. Het is een nieuwe valuta die verweven is met een revolutionair betalingsprotocol, dat op haar beurt volledig draait op 21ste eeuwse technologieën (zoals elliptic curve cryptografie, open source broncode, peer to peer netwerking, en cloud computing). Haar hyper-efficiënte functioneren, open structuur, en extreme flexibiliteit, zet de financiële wereld helemaal op z'n kop. Daarom kan je Bitcoin bestempelen als een 'disruptive technology', zoals eerder de automobiel, de telefonie, het internet, en email dat waren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 31 oktober 2013

Washington haalt hard uit naar Duits economisch beleid

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft ongewoon scherpe kritiek geuit op Duitsland omwille van het hoge handelsoverschot. De Duitse export zou de economische stabiliteit in Europa in de weg staan en de wereldeconomie hinderen, zo staat in een halfjaarrapport. Duitsland wees de kritiek van de hand.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs