Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 2646 tot 2650
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Zuid-Korea werkt aan trein die 1.000 km per uur haalt

Zuid-Korea werkt aan een technologie voor passagierstreinen die snelheden tot duizend kilometer per uur kunnen halen. Dat heeft het Korea Railroad Research Institute (KKRI) bekend gemaakt.

De instelling zal voor de realisatie van het project samenwerken met andere onderzoeksgroepen en specialisten van de Hanyang University.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Video: Joost Niemoller en Karel van Wolferen over Trump

Journalist en schrijver Joost Niemoller sprak voor Café Weltschmerz met Karel van Wolferen over de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Wat kunnen we verwachten van zijn buitenlandse beleid? Zullen de geopolitieke machtsverhoudingen veranderen met het aantreden van de nieuwe president?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Staatsschuld Japan voor 38% in handen centrale bank

De centrale bank van Japan heeft inmiddels 38% van de staatsschuld van de eigen regering in handen. Iedere maand haalt de centrale bank obligaties uit de markt, door deze op te kopen van banken en beleggingsfondsen. Het is tekenend voor het failliet van de schuld gedreven economische groei, die in Japan nog meer zichtbaar is dan in Europa en in de Verenigde Staten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Column: America first

America first, dat zijn de twee woorden die als een rode draad door het beleid van Donald Trump zullen lopen. De nieuwe Amerikaanse president sprak tijdens de inauguratie het Amerikaanse volk toe en beloofde dat hij er alles aan zal doen om de Verenigde Staten weer groot te maken, door de binnenlandse economie te stimuleren en banen terug te halen naar eigen land.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Rusland kocht 199 ton goud op in 2016

Rusland was in 2015 de grootste koper van goud onder de centrale banken. De laatste cijfers wijzen uit dat.....