Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 26451 tot 26455
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Nederlandse werknemers kreunen onder crisis

De Nederlandse werknemers gaan zwaar gebukt onder de crisis. Ruim 40 procent is onzeker over de toekomst van zijn baan, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vakbon FNV.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Historisch overzicht van de totale wereldeconomie

China en India waren voor 1800 de grootste economieën van de wereld, zo blijkt uit deze grafiek op Marketupdate. Daarna maakte het Westen een enorme inhaalslag, gedreven door de industriële revolutie en later door enorme schuldexpansie. Maar sinds 2000 hebben de Aziatische economieën een inhaalslag gemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

'Nederland loopt achter met vergroening'

Nederland heeft een inhaalslag te maken op het gebied van vergroening. De Nederlandse economie is daardoor weinig toekomstbestendig.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

BOEKBESPREKING : “Het Westen 5x failliet en de doorstart van Nederland en Vlaanderen”

"Terwijl de wereld om ons heen in sneltreintempo verandert en de echte grote crisis dichterbij komt vergadert de Tweede Kamer over de Hedwigepolder en het beleid van de vorige regering.  Terwijl onze maatschappij slagzij maakt zoals de Titanic dat deed op zijn laatste reis, spelen het orkest in Brussel en het strijkje in Den Haag achter beslagen patrijspoorten.  We staan aan de vooravond van een van de grootste omwentelingen in de geschiedenis.  In plaats van ons te laten verrassen, kunnen we ons maar beter voorbereiden."  (blz. 8)

Met bovenstaand citaat uit de proloog is meteen de toon gezet en zitten we middenin het thema van een van de beste boeken die tot nu toe over de huidige crisis is geschreven.  De schrijver van dit in 2012 verschenen werk is de Nederlandse wiskundig ingenieur Kees Pieters (1955).  Hij heeft gewerkt voor de olie-industrie en de overheid in Operationele Research en ICT.  Net zoals wijzelf is de auteur ervan overtuigd dat we te maken hebben met een multidimensionele crisis.  In zijn beschouwingen analyseert hij uiteraard geregeld de Nederlandse situatie maar ook het politieke reilen en zeilen van Vlaanderen in de Belgische context komt aan bod.  Pieters onderscheidt een vijfvoudig faillissement van het Westen, namelijk dat van onze democratie, van het financieel systeem, van Europa, van onze economie en van de overheid.  Overlopen we even zijn belangrijkste vaststellingen : 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013