Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26451 tot 26455
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Spanje keurt herstelbegroting goed en verhoogt groeiverwachting

De Spaanse regering heeft vandaag een begroting goedgekeurd die "noodzakelijke besparingen" met "steun aan het herstel" combineert. Madrid verhoogde daarnaast de groeiverwachting voor 2014 en gaat uit van een lagere werkloosheidsgraad in 2013 en 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Ssst, niet verder vertellen. De VS zit in een recessie!!

Als je de gewone media volgt, is alles goed in de Verenigde Staten. De groei komt terug, ... werkloosheid daalt,... de aandelenmarkten staan op een hoogtepunt,... alles gaat de goede kant uit. Dat klopt behalve dat alles een leugen is. Het bbp van de VS groeide nog 2,5 % in het tweede kwartaal, zij het dat de berekening werd aangepast die het bbp groter doet uitvallen.

Het officiële werkloosheidsniveau ligt op 7,3 %, maar daar wordt geen rekening gehouden met die miljoenen mensen die niet actief zijn op de arbeidsmarkt (ontmoedigd), en de andere miljoenen mensen die deeltijds werken maar liever voltijds zouden werken. Zo komt het reële cijfer eerder bij een werkloosheid van 14 %.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

“Lonen in Nederland véél te hoog”

Bovenstaande uitspraak komt van hoogleraar Tom Wilthagen.  Nederlanders zijn veel te duur in vergelijking met de omliggende landen.  De professor Institutionele en Juridische Aspecten van de Arbeidsmarkt zei dit naar aanleiding van het begin van het nieuwe academische jaar.  Ga nou niet meteen steigeren wanneer u dit leest – we leggen de bedoelingen van de professor uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Goldman Sachs gooit knuppel in het hoenderhok

Er woedt in Washington wederom een strijd over de centen. Politieke partijen van beide zijden van het spectrum slijpen alweer de messen.

Veel marktvorsers hebben hun grote zorg uitgesproken over de hernieuwd opgelaaide strijd in Washington. Daar stonden we eerder deze week al bij stil. Een nogal afwijkend geluid valt op te tekenen uit de mond van niemand minder dan Goldman Sachs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Belgische banksector staat voor grote veranderingen

Consolidering, minder kantoren, meer nichebanken en grote technologische uitdagingen. Dat zijn de transformaties die de Belgische retailbanken de komende jaren te wachten staan, zo verwacht consultant Roland Berger op basis van een uitgebreide bevraging van de sector.