Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26461 tot 26465
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

5 redenen waarom 'de sterke euro' goed nieuws is...

Telkens de euro de psychologische kaap van de 1,35 dollar slecht worden we getrakteerd op dezelfde reeks opiniestukken en gerecycleerde analyses over de zogenaamd 'gevaren van een sterke euro’.

Monfinancier.com is het daar niet mee eens en wel om volgende redenen:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Griekenland wil overgaan tot inbeslagname van privé-eigendommen

Angelos TzortzinisHet Griekse ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid bekijkt welke drastische maatregelen kunnen worden genomen om de door bedrijven verschuldigde bijdragen in sociale zekerheid daadwerkelijk te ontvangen. Bedrijven die niet betalen zullen hun activa in beslag zien genomen zodat 14 miljard euro aan verschuldigde contributies kunnen worden gerecupereerd, schrijft eKathimerini:

‘Hoewel dit bedrag - gelijk aan 8% van het Griekse bbp - op papier makkelijk te berekenen is, is het bijna onmogelijk op te halen, zelfs wanneer de staat probeert alle vastgoedeigendommen en openstaande debiteuren bij bedrijven in beslag te nemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Grieks begrotingstekort komt op 2,4 procent

Het begrotingstekort van Griekenland komt dit jaar, zonder de herkapitalisatie van de banken, uit op 2,4 procent. Dat staat in een ontwerpbegroting voor 2014 die plaatsvervangend minister van Financiën Christos Staikouras vandaag uit de doeken deed.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Column Kees de Kort | IMF geeft de meest positieve uitslag

Het jaar 2014 gaat voor Nederland eindigen met een heel voorzichtige groei. En uit die verwachting spreekt volgens Kees de Kort weinig vertrouwen uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Slaan de financiële markten ook de plank mis met Janet Yellen?

De financiële markten in de VS staat voor de grootste ingreep in de afgelopen decennia. Het is alleen nog onduidelijk onder wiens leiding die zal uitgevoerd worden.

We hebben het hier uiteraard over het tapering programma dat de Amerikaanse centrale bank moet uitvoeren. Ze doet het waarschijnlijk met de nodige tegenzin, maar de Fed zal ooit de maatregelen bedoeld om de economie te ondersteunen moeten terugschroeven. Je kan immers niet tot in het oneindige elke maand voor een bedrag van $85 miljard aan obligaties in de financiële markten blijven inkopen.