Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26471 tot 26475
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Gedegen en tijdige invoering Europese Bankenunie noodzakelijk

De NVB hecht grote waarde aan een gedegen en tijdige invoering van een Europese bankenunie. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is groot voorstander van de stappen die worden gezet om tot een volwaardige unie te komen. De bankenunie zal de stabiliteit van sector vergroten, de onderlinge afhankelijkheid tussen overheid en sector verder verkleinen en leidt tot eenduidig toezicht. Deze stap naar daadwerkelijk Europees toezicht zal binnenkort worden gezet.

Het Europese toezicht kan niet zonder een Europees resolutie mechanisme dat in werking treedt als een bank in de problemen komt. Het voorstel voor dit mechanisme zal volgende week in Europees verband worden besproken. De NVB vindt deze stap erg belangrijk en noodzakelijk. Een Europees resolutiemechanisme met een Europese resolutieautoriteit en een Europees resolutiefonds voorkomt knelpunten in afstemming tussen lidstaten, geeft nationale sentimenten een minder grote rol en maakt het mogelijk om sneller tot een efficiënte oplossing te komen voor een bank in problemen. Dit alles verkleint de kans dat de belastingbetaler opnieuw moet betalen voor de kosten aanzienlijk. De rol van de Europese Commissie als tijdelijke eindverantwoordelijke is daarom acceptabel. Het einddoel is wel een volledig onafhankelijke Europese resolutieautoriteit.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Koersdaling oliebedrijven kan financiële crisis veroorzaken

Na de IT-bubbel en de huizenbubbel dreigt nu een koolstofbubbel. Voor de stabiliteit van de financiële sector is een verschuiving naar duurzame energie hoogst nodig, zegt Jeroom Remmers.

Begin augustus publiceerde Shell zijn halfjaarcijfers. De winst daalde van $6 mrd naar $2,4 mrd en de koers met 20 procent. Ook bij ExxonMobil kelderde de winst. En deze tegenvallers gaan nog veel erger worden, als we analisten mogen geloven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Peak Gold speelt in het voordeel van de goudprijs

Er is in de voorbije jaren veel te doen geweest over Peak Oil. Meer bepaald over het feit dat de olieproductie haar limieten heeft bereikt. Believers van het Peak Oil verhaal zijn er van overtuigd dat de olieprijs op termijn alleen maar kan stijgen omdat er minder olie op de markt zal komen.

We kunnen dit verhaal inderdaad ondersteunen, onder voorwaarde echter dat er ook rekening wordt gehouden met de schale oil boom in de VS. Het valt voorlopig moeilijk te achterhalen of die boom inderdaad het formaat zal aannemen dat sommigen verwachten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Nederlandse werknemers kreunen onder crisis

De Nederlandse werknemers gaan zwaar gebukt onder de crisis. Ruim 40 procent is onzeker over de toekomst van zijn baan, blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vakbon FNV.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 oktober 2013

Historisch overzicht van de totale wereldeconomie

China en India waren voor 1800 de grootste economieën van de wereld, zo blijkt uit deze grafiek op Marketupdate. Daarna maakte het Westen een enorme inhaalslag, gedreven door de industriële revolutie en later door enorme schuldexpansie. Maar sinds 2000 hebben de Aziatische economieën een inhaalslag gemaakt.