Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 26481 tot 26485
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Shell deelt mee in enorme olieconcessie Brazilië

Een consortium geleid door het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras heeft de vergunning gekregen voor de ontwikkeling van het grootste offshore-olieproject van Brazilië. In het consortium werkt Petrobras samen met Shell, het Franse Total en de Chinese maatschappijen Cnooc en CNPC. Dat is gisteren  bekendgemaakt.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 oktober 2013

Willem Middelkoop: the Big Reset

Lees nu de column van Willem Middelkoop. China: ‘Wereld moet ‘de-Amerikaniseren’ en heeft nieuw financieel systeem nodig’.

De afgelopen tijd heb ik veel tijd gestoken in de research voor een nieuw boek dat begin 2014 uitkomt. In het laatste hoofdstuk kom ik tot de slotsom dat voor 2020 het huidige dollarsysteem, dat sinds 1944 bestaat en in 1971 voor het eerste werd aangepast, een mondiale hervorming behoeft. Deze omvorming, de grootste in de afgelopen 60 jaar noem ik ‘The Big Reset’.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Vakbonden horeca ten strijde tegen elektronische kassa

De vakbonden in de horecasector zijn niet opgezet met de studie van twee Leuvense proffen rond de invoering van elektronische kassa's tegen zwartwerk. Volgens die studie zou dat systeem tot 21.000 jobs kunnen kosten, maar de bonden "hopen dat de politiek zich niet blind zal staren op dergelijke studies en de ingeslagen weg zal voortzetten in de strijd tegen de fraude".

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Niets lijkt de opmars beurzen te stoppen

De aandelenbeurzen zijn de afgelopen maanden opgestoomd naar records en geen 'shutdown' of ander slecht nieuws lijkt de opmars te kunnen stoppen. De AEX steeg in de afgelopen 4 maanden met ruim 15 procent, en dat geldt ook voor de beurzen in Parijs en Frankfurt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 oktober 2013

Europa dreigt in november betalingen te moeten staken

De Europese Unie dreigt midden volgende maand haar rekeningen niet meer te kunnen betalen indien het Europees Parlement deze week geen groen licht geeft voor bijkomende middelen voor de lopende Europese begroting. Dat heeft Commissievoorzitter José Manuel Barroso vandaag aan het Europees Parlement laten verstaan.