Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26496 tot 26500
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Geopolitieke spanningen nemen toe

Rondom de crisis in Syrië en de schuldvraag over wie de gifgasaanval nu op zijn geweten heeft, speelt zich een veel groter scenario af. Als je het mij vraagt zal deze kwestie het einde betekenen van de decennialange hegemonie van de Verenigde Staten over de wereld. Het zal ze uiteindelijk op de knieën dwingen en dat is iets wat de Amerikanen niet toe zullen staan. Laten we eens een poging doen om een kijkje in de geopolitieke toekomst te nemen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Amerikaanse huishoudens ervaren het wealth effect

Amerikaanse huishoudens beginnen het omstreden 'wealth effect' te ervaren. Ze hebben niet meer geld te besteden, hun inkomens nemen ook niet toe, maar hun bezittingen stijgen wel in waarde. Dat komt enerzijds door het monetaire beleid van de Federal Reserve, maar anderzijds ook door aanpassing van de rekenmethode. Statistiek is de sleutel naar vervalsing.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Rusland en Turkije kopen nog meer goud

Rusland en Turkije hebben in augustus opnieuw veel goud gekocht. Turkije voegde ruim 23,3 ton aan haar reserves toe en bracht daarmee haar totale voorraad op 487,35 ton. Rusland stapelde 12,7 ton goud bij en komt daarmee op een totale voorraad van 1.015,5 ton. In juli kochten beide centrale banken ook al veel goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Thai kopen goud als gekken

Goud gaat in Thailand als warme broodjes over de toonbank. YLG Bullion International Co., de grootste goud importeur van Thailand, publiceerde een zeer optimistisch rapport betreffende  de verwachte verkopen. Voor dit jaar wordt er niet meer of niet minder dan een verdubbeling van de verkopen van fysiek goud verwacht.

De daling van de goudprijs heeft de honger van de Thaise consument naar goud alleen maar aangewakkerd, ze kopen momenteel als gekken. Chief Executive Officer Pawan Nawawattanasub van YLG Bullion International verwacht dit jaar 200 ton goud te zullen importeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Fed maakt ons blaasjes wijs en zal helemaal niet taperen

De Fed blijft de gemoederen bezig houden. Hoe zit het nu eigenlijk met tapering in de VS? Heeft Ben Bernanke in mei voor zijn beurt gesproken, is de economische situatie in de VS nu verslechterd of verbeterd en wat zijn nu de plannen van de Amerikaanse centrale bank? De markten zouden op deze vragen graag een duidelijk antwoord willen.

Maar misschien ziet de waarheid er helemaal anders uit: de Fed maakt ons blaasjes wijs en zal helemaal niet taperen. Dat is de ongezouten mening van Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital. Schiff denkt dat de centrale bank bewust een rookgordijn optrekt.