Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26501 tot 26505
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

We zijn rijk, joepie!

Nederlanders zijn de op 4 na rijksten van de wereld! Wat een opluchting, we hadden het zelf helemaal niet in de gaten…  ”Je zou het niet zeggen als je naar de Algemene Beschouwingen kijkt, maar we hebben geen reden tot klagen, integendeel”, aldus Jacob Schoenmaker. ”Wij zijn het op vier na rijkst in de wereld, met een gemiddeld vermogen van bijna 69.000 euro.

Afgelopen jaar steeg het gemiddelde vermogen met 12,1%. Geen enkel ander volk ging er zo op vooruit als wij”.  69.000 euro, hm, waar zijn die precies, ik zie ze niet direct…? Ha, misschien zitten die in mijn huis…dat flink in waarde verminderd is trouwens.  En “gemiddeld”, dat wil zeggen dat er zijn die nog meer bezitten, maar ook nog minder? Moet je niet vragen hoe het met de rest van de wereld gesteld is en : who the hell is Jacob Schoenmaker?

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Hypotheek maximaal 80% van de koopsom

De gezamenlijke hypotheekschuld in Nederland bedraagt meer dan 650 miljard euro. Om de hypotheekschulden te verlagen moeten er maatregelen worden getroffen.

Sinds 1 januari 2013 zijn er voor het eerst maatregelen getroffen tegen de zeer gunstige regeling van de hypotheekrenteaftrek. Dit komt doordat de hoge schulden sinds 2008 een probleem zijn geworden door sterk dalende huizenprijzen. Daarnaast werd de regeling van de hypotheekrenteaftrek te duur voor de Nederlandse schatkist. Eind juni 2013 zijn er plannen gepresenteerd om de regeling van de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken. In de toekomst moet het nog slechts mogelijk zijn om een hypotheek te krijgen tot maximaal 80% van de koopsom van het huis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Zwitsers stemmen over basisinkomen van 2.030 euro voor iedereen

Een basisinkomen voor iedereen, dat is de inzet van een referendum dat binnenkort in Zwitserland wordt gehouden. Een actiegroep heeft voldoende draagvlak gevonden om het voorstel op de politieke agenda te krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Twitter kent zichzelf beurswaarde van 10 miljard dollar toe.

Berichtendienst Twitter geef inzicht in zijn financiële prestaties, in de aanloop naar een beursgang. Twitter heeft nog wel wat uit te leggen.

Twitter, de razend populaire berichtendienst, wil één miljard dollar (bijna driekwart miljard euro)  aan vers geld ophalen met een beursgang in de Verenigde Staten. Donderdagavond gaf het bedrijf meer inzicht in zijn financiële prestaties en plannen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 oktober 2013

Jim Rogers heeft de beste carrière tip ooit

Duurbetaalde MBA’s, garant staand voor een snelle carrière op Wall Street of de City. Wie droomt daar niet van. Maar is dat vandaag de dag nog wel zo’n goed idee?

Jim Rogers, introductie overbodig zo lijkt ons, heeft een glashelder advies voor ambitieuze jongeren. Vergeet dat MBA en behaal een graad in de agrarische wetenschappen. Boer, landbouwer, veehouder, tuinbouwer, agrariër: het wachten lijkt vooral nog op de introductie van snellere namen en gelikte titels.