Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26501 tot 26505
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Het cronische overaanbod of waarom de reden van deze eindeloze crisis niet is wat u denkt

Er vond de voorbije twintig jaar een economische aardverschuiving plaats. Drie miljard mensen werden uit de armoede gehaald om deel te worden van de globale economie en in concurrentie te treden met westerse arbeiders in een wereld verbonden door bliksemsnelle communicatie. Landen die ooit arm waren beschikken vandaag over enorme welvaartssurplussen, terwijl het rijke Westen in crisis verkeert. De oorzaak? Het ‘Chronisch Overaanbod’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Obligaties windpark Houten uitverkocht

Energiebedrijf Eneco en coöperatie Uwind hebben de obligaties voor de drie windmolens van windpark Houten verkocht. In totaal hebben 701 particulieren zich aangemeld om een obligaties te kopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

IMF maakt 770 miljoen euro vrij voor Ierland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft woensdag verklaard dat het 770 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor Ierland, in het kader van het internationaal noodplan dat op het einde van dit jaar afloopt. Ierland vroeg Europa om hulp na de bankencrisis en de ineenstorting van de huizenmarkt en kreeg in december 2010 85 miljard euro noodhulp, als het zich zou houden aan draconische besparingsmaatregelen.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Blankfein legt

"Doing God's work" is not free. In fact, it seems that god is a firm believer in a year end bonus. Goldman CEO Blankfein just announced that his company survived because it was "stable" during the crisis and what the reason for that "stability" was:

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 september 2013

Icap betaalt boete van 87 miljoen dollar voor fraude

Het Britse Icap, makelaar in interbancaire transacties, moet 87 miljoen dollar aan boetes betalen vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief Libor. Drie van zijn makelaars zijn in de Verenigde Staten in verdenking gesteld.