Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 26516 tot 26520
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

FNV-delegatie gaat toch naar Qatar

Die reis leek even op losse schroeven te staan, omdat de autoriteiten van Qatar niet wilden meewerken aan het bezoek. Maar FNV'er Janna Mud stapt maandag wel degelijk op het vliegtuig naar Doha, de hoofdstad van het land dat in 2022 het WK Voetbal organiseert.

De delegatie gaat bekijken wat er klopt van de verhalen over slechte arbeidsomstandigheden voor mensen die werken aan de voorzieningen voor dat WK in Qatar, zoals stadions, metro's en conferentiecentra. ''We gaan proberen toegang te krijgen bij de locaties die we willen bezoeken'', zei Mud zondag.

Bron: blog.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Startende ondernemers kunnen winkelpand winnen in Gorredijk

Gorredijk is een fijne plaats om even te winkelen, en dat wil de gemeente Opsterland graag zo houden. Om startende ondernemers een boost te geven én leegstand in Gorredijk tegen te gaan, heeft de projectgroep ‘Boost Gorredijk’ daarom een opmerkelijke wedstrijd uitgeschreven. Startende ondernemers kunnen namelijk voor een halfjaar een winkelpand winnen. Ondernemingsplannen kunnen tot half november ingestuurd worden. De winnaar, die tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt wordt, krijgt dan het pand aan de Hoofdstraat 19 voor een halfjaar tot zijn of haar beschikking.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

IMF ziet fragiele groei in Nederland

Nederland zal ook volgend jaar nauwelijks groei tonen. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht voor 2014 ''fragiele groei, een half procentje''. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

We zijn rijk, joepie!

Nederlanders zijn de op 4 na rijksten van de wereld! Wat een opluchting, we hadden het zelf helemaal niet in de gaten…  ”Je zou het niet zeggen als je naar de Algemene Beschouwingen kijkt, maar we hebben geen reden tot klagen, integendeel”, aldus Jacob Schoenmaker. ”Wij zijn het op vier na rijkst in de wereld, met een gemiddeld vermogen van bijna 69.000 euro.

Afgelopen jaar steeg het gemiddelde vermogen met 12,1%. Geen enkel ander volk ging er zo op vooruit als wij”.  69.000 euro, hm, waar zijn die precies, ik zie ze niet direct…? Ha, misschien zitten die in mijn huis…dat flink in waarde verminderd is trouwens.  En “gemiddeld”, dat wil zeggen dat er zijn die nog meer bezitten, maar ook nog minder? Moet je niet vragen hoe het met de rest van de wereld gesteld is en : who the hell is Jacob Schoenmaker?

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 6 oktober 2013

Hypotheek maximaal 80% van de koopsom

De gezamenlijke hypotheekschuld in Nederland bedraagt meer dan 650 miljard euro. Om de hypotheekschulden te verlagen moeten er maatregelen worden getroffen.

Sinds 1 januari 2013 zijn er voor het eerst maatregelen getroffen tegen de zeer gunstige regeling van de hypotheekrenteaftrek. Dit komt doordat de hoge schulden sinds 2008 een probleem zijn geworden door sterk dalende huizenprijzen. Daarnaast werd de regeling van de hypotheekrenteaftrek te duur voor de Nederlandse schatkist. Eind juni 2013 zijn er plannen gepresenteerd om de regeling van de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken. In de toekomst moet het nog slechts mogelijk zijn om een hypotheek te krijgen tot maximaal 80% van de koopsom van het huis.