Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26546 tot 26550
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Is goud zijn status van veilige haven kwijt?

Goud blijft de gemoederen flink bezig houden. De reactie van goud op de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse federale overheid was een deceptie voor velen.

De vraag lijkt dan ook gerechtvaardigd of goud nog wel zijn status van veilige haven heeft. Wij denken van wel. Een gedachte die nog onlangs werd bevestigd door de visie van de Italiaanse centrale bank op goud. Maar is zijn natuurlijk (veel) meer redenen om niet te twijfelen aan de veilige haven die goud door de eeuwen heen had én heeft. Zo wordt goud gemanipuleerd door diverse overheden en centrale banken en men komt daar tegenwoordig ook nog eens openlijk voor uit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Column Kees de Kort | Fan-tas-tisch cijfer

"Zoals je weet kwam er een maand geleden ineens een fan-tas-tisch cijfer", zegt BNR's Kees de Kort over Amerikaanse gegevens over de inkoopmanagers uit de dienstverlening. "Uit het niets kwam er een geweldig getal. Toen vroeg ik me al af: wat gaat er gebeuren?"

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Economisch herstel VS onder druk door shutdown

Het tamelijk broze economisch herstel in de VS dreigt opnieuw een knauw te krijgen. Algemeen wordt aangenomen dat er vrij snel een oplossing zal worden gevonden voor de shutdown die de VS sinds 1 oktober over zich heen hebben gekregen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

René Tissen: Leven in EU wordt goedkoper

Langs verschillende kanten probeert de Europese Commissie momenteel om haar verloren geloofwaardigheid bij burgers terug te winnen en dat lukt o.a. goed bij het beleidsterrein van Eurocommissaris Kroes, in het kader van het structureel verlagen van de kosten voor mobiele telefonie. Als zij slaagt in haar opzet wordt het leven in heel Europa goedkoper, want de kosten van communicatie slaat voor menigeen een forse deuk in het persoonlijke budget.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

INSIDER: “Waarom de Fed niet anders kan dan geld printen”

Het basismateriaal voor deze presentatie komt uit een intern rapport van de Federal Reserve. Het rapport werd geschreven door Frederic Mishkin, een zeer goede vriend van Ben Bernanke, en geldt zo'n beetje als de blauwdruk voor het monetaire beleid van het komende decennium.