Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 26546 tot 26550
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Griekse universiteiten sluiten de deuren wegens besparingsmaatregelen

Op dinsdag 23 september besloot de rectorraad van de Universiteit van Athene in een buitengewone vergadering om alle werkzaamheden van de grootste universiteit van Griekenland voor onbepaalde tijd op te schorten. Het bericht sloeg in als een bom en kwam er als reactie op de zoveelste besparingsmaatregel in het Griekse onderwijs.

De aankondiging werd gemaakt aan de vooravond van de tweede 48-uren staking van de vakbonden van de openbare sector in minder dan 2 weken tijd, en luidt als volgt:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Hoe de wereld in mekaar zit – deel 1

Is het dat wat u wilt weten, hoe de wereld in mekaar zit?! Nou…zéér gecompliceerd maar eigenlijk en tegelijkertijd ook héél simpel.  Voor wie the big picture vat, de macroeconomie, maar ook oog heeft voor het kleine, de details.  Wij kondigen dus aan : INFOGRAPHIC/THE SYSTEM OF THE WORLD!

Wat wij “democratie” en “vrije markten” noemen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Dit zijn dé aandelen voor de volgende jaren

Volgens Wyatt Investment Research zitten we momenteel in de gouden eeuw voor small cap dividendaandelen. De grote algemene aandelen zitten in een sterke uptrend, maar het zijn de small caps die het nog veel beter doen. Ondertussen betaalt 49 procent van de small caps uit de S&P 600 een dividend, het hoogste percentage ooit.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Nederland krijgt al het geld van IceSave terug

IceSave debacle : Nederland krijgt al het geld van IceSave terug

De Nederlandse overheid krijgt, op termijn, de volledige 1,5 miljard euro terug die het heeft voorgeschoten voor de spaarders van het failliet IceSave. Het geld komt uit de boedel van moederbank Landsbanki. Uiteindelijk blijkt ook dat DNB niet heeft gefaald in haar toezicht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Tanken bij zuiderburen steeds voordeliger

Terwijl de benzineprijs in België deze week tot het laagste niveau in bijna 2 jaar zakt, lijkt de automobilist aan deze kant van de grens meer dan ooit kwijt aan de pomp.