Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 2656 tot 2660
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Trump wordt een nachtmerrie voor Europa

Op de vraag ‘Wie vertrouw je het meeste: Poetin of Merkel?’ antwoord Donald Trump ‘Beide, we zullen zien wie dat ik het langste zal vertrouwen.’ Aangezien Trump dikke vriendjes lijkt te zijn met Poetin, is dat geen geruststellend antwoord voor Europa. En er zijn nog aanwijzingen dat Europa niet de favoriete partner is van de nieuwe Amerikaanse president.

Geopolitiek expert, Ian Bremmer, ziet een groot gevaar voor het oude continent. Naast de interne problemen dreigt Europa nu ook zijn sterkste partner te verliezen. Trump kan een echte nachtmerrie betekenen voor Europa. En Poetin ziet het graag gebeuren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Grootste zonnepark van Nederland geopend

Het grootst gebouwde zonnepark van Nederland is officieel geopend. Het project van maar liefst 123.000 zonnepanelen bij Delfzijl is een nieuwe stap in de ontwikkeling van zonne-energie in Nederland.

Met een vermogen van 30 megawatt gaan de zonnepanelen naar verwachting jaarlijks net zoveel stroom produceren als zo’n tienduizend huishoudens verbruiken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Vorig jaar sterkste daling werkloosheid in tien jaar

De werkloosheid in Nederland is in december verder gedaald, naar 5,4 procent van de beroepsbevolking. 

In heel 2016 werd de sterkste daling van de werkloosheid van de afgelopen tien jaar gerealiseerd, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

'Duizend werknemers Goldman Sachs van Londen naar Frankfurt'

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs overweegt duizend werknemers in Londen te verplaatsen naar Frankfurt.

Ook zijn er plannen om het personeelsbestand in de Britse hoofdstad te halveren naar drieduizend, zo meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt donderdag op basis van anonieme bronnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 21 januari 2017

Hoeveel geven de Britten uit aan de EU?

Het afgelopen jaar werden we geconfronteerd met een grote verrassing die met name in de Europese Unie als een bom insloeg. De meerderheid van de Britse bevolking koos voor een Brexit en de vraag is hoeveel schade dit gaat opleveren aan de eenheid van de Europese Unie. Nu het eerste schaap over de dam is kunnen er immers meer gaan volgen.

Een van de kritiekpunten op de Europese Unie is dat de lasten groter zijn dan de baten. Vorige week liet de Britse overheid weten hoeveel ze in het jaar 2016 hebben uitgegeven aan de Europese Unie, en de uitslag kan u wellicht gaan verrassen.