Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 26551 tot 26555
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Ex-Belgische IMF-bestuurder krijgt voorwaardelijke boete

De Federale Strafrechtbank van Zwitserland heeft de gewezen Belgische bestuurder van het IMF, Jacques de Groote, veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete wegens oplichting. De Groote stond terecht in een grote fraudezaak rond de privatisering van een Tsjechisch mijnbedrijf. Hij kondigt aan in beroep te zullen gaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Dit is unaniem de meest gehate activa van dit moment

De Amerikaanse fiscale en monetaire impasse is compleet door de shutdown van de Amerikaanse overheid en het uitblijven van een oplossing voor de verhoging van het schuldplafond. En toch kan de goudprijs er niet van profiteren. In feite blijft goud nog steeds de meeste gehate activa op de westerse financiële wereld aldus 

Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

IMF ziet sterke stijging begrotingstekort Nederland

Het IMF verwacht dat het tekort van de Nederlandse overheid dit jaar afneemt tot 3 procent en volgend jaar min of meer stabiliseert op 3,2 procent. Vanaf 2015 wordt echter een sterke stijging tot bijna 5 procent voorzien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 oktober 2013

Centrale bank China slaat extra goud in

De Wall Street Journal constateert vandaag in een artikel dat China’s honger naar goud ongekende proporties aanneemt. En dat het niet alleen Chinese consumenten zijn die stevig goud inslaan.

Opnieuw worstelt goud met de, op zijn minst psychologische, grens van $1.300. Dat is toch opmerkelijk. China is een actieve, grote koper van goud, net als India. Wat zeggen wij, maar dat zegt ook de Wall Street Journal. Normaliter drijft een stevige vraag de prijs van een relatief schaars goed op. Mogelijk dat manipulatie van de goudprijs  hier een niet te onderschatten rol speelt.