Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26571 tot 26575
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

'VS kan niet om schuldenplafond heen'

Dat stelde de Amerikaanse minister van Financiƫn Jack Lew donderdag (lokale tijd) in een interview met de Amerikaanse zender Fox.

''Er is de gevaarlijke overtuiging dat we altijd nog iets in de la hebben liggen'', stelde Lew.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Een fundamentele blik op goud: Kopen!

Met de huidige volatiliteit op de markten, vond USA Gold de tijd rijp om nog eens een fundamentele blik te werpen op de goudmarkt. Zitten we aan het einde van de stierenmarkt of blijven we momenteel zitten in een zware tussentijdse correctie? Als we naar de fundamenten van de goudmarkt kijken en ons niet laten storen door korte termijn patronen, besluit USA Gold dat het nog steeds een goed moment is om goud te bezitten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Vergeet de shutdown, dit is veel erger

De gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid heeft nog niet veel indruk gemaakt op de beleggers. In het verleden stelde een shutdown ook niet zoveel voor op de beurzen. In een deze eeuw zullen er nog shutdowns volgen, dit is niets nieuw onder de zon. Maar er is iets veel erger op komst.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Amerikaanse banken bereiden zich voor bankrun?

Twee van de tien grootste banken in de Verenigde Staten hebben besloten om extra geld in hun pinautomaten te stoppen. Ze bereiden zich daarmee voor op een situatie waarin meer klanten geld van de bank halen, zo meldt de Financial Times. In 2011 lag er ook al een draaiboek klaar toen het schuldenplafond op de agenda stond.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 oktober 2013

Net nu een microscopisch herstel in zicht was... Demografie begint Europese economie te bedreigen

Old women gatheringHoewel verschillende Europese politici de ene goednieuwsshow na de andere verkondigen, blijft het economische moeras op in zowat elke EU-lidstaat dikker dan ooit. Microscopische groei in een aantal landen van de eurozone en Groot-Brittanniƫ hebben de hoop op een gematigd herstel aangewakkerd. De situatie in de PIGS-landen is nu minder slecht dan ze was.

Maar net nu steekt een andere crisis de kop op. Europa staat aan de vooravond van een potentieel catastrofaal demografisch probleem: