Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 26571 tot 26575
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Een menselijke tragedie : conflictgrondstoffen

‘s Werelds grootste computerfabrikant, het Chinese Lenovo, verkoopt al meer smartphones dan computers : 12,6 miljoen pc’s in het laatste kwartaal maar de smartphone verkopen stijgen met 132 procent.  U heeft er waarschijnlijk zelf één maar…weet u hoe die gemaakt wordt? Weet u dat er momenteel een burgeroorlog mee gefinancierd wordt?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

EU heft embargo diamanten uit Zimbabwe definitief op

De Europese Unie heeft beslist om het embargo op te heffen dat een paar jaar geleden werd ingevoerd voor diamanten uit Zimbabwe, als sanctie tegen het regime van president Roger Mugabe. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verwelkomt de beslissing.

Bron: deadvocatenwijzer.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

‘Lonen in Nederland véél te hoog’

De overheid moet zo snel mogelijk in de lonen snijden. Nederlanders zijn veel te duur in vergelijking met omringende landen. Dat zegt hoogleraar Tom Wilthagen tegen  Intermediair. “Nederland moet niet langer een scheve schaats gaan rijden.”

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Video: Waarom de dollar zal crashen

Steeds meer landen sluiten handelsovereenkomsten die het gebruik van Amerikaanse dollars als transactiemiddel overbodig maken. Daarnaast bouwen steeds meer landen hun dollarreserves af, waardoor de vraag naar dollars als spaarmiddel afneemt. Waar moeten al die dollars heen? Mike Maloney legt in deze video uit waarom de dollar zal crashen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Rehn ziet spanningen op financiële markten afnemen

De spanningen op de financiële markten in de eurolanden zijn afgenomen ten opzichte van de pieken in de afgelopen twee jaar.