Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 26596 tot 26600
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Bijna helft ondernemers moet doorwerken na 67

Veel ondernemers hebben de afgelopen vier jaar veel minder gespaard dan voorheen, of zelfs pensioengeld in hun bedrijf gestoken. Bijna de helft verwacht mede daardoor na zijn 67e verjaardag door te moeten werken.

Terwijl kortingen van enkele procenten op pensioenen van werknemers het nieuws beheersen, lijken ondernemers er ondertussen nog veel slechter voor te staan wat betreft hun oude dag.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Unilever gaat olie uit algen gebruiken

Unilever heeft een overeenkomst getekend met de producent van hernieuwbare olie- en bioproducten Solazyme voor de levering van olie uit algen.

De bedrijven werken al jaren samen en dit is de eerste leveringsovereenkomst van de gezamenlijk ontwikkelde olie uit algen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

De goudprijs kan nog verrassend uit de hoek komen

Goldman Sachs voorspelt een goudprijs van $ 1.000 tegen eind 2014. HSBC ziet ook niet veel graten in een hogere goudprijs, maar stelt wel vast dat een lage goudprijs de fysieke vraag in Azië aanvuurt. Er kan veel veranderen op korte tijd op de goudmarkt, maar US Funds blijft positief en denkt dat de goudprijs wel eens kan verrassen de komende maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Er wacht JP Morgan mogelijk een boete van $ 20 miljard boven het hoofd

Het is niet het jaar van JP Morgan. Amerika's grootste bank krijgt de ene boete na de andere of regelt de ene zaak na de andere in der minne. Recent moest het nog toegeven de regels overtreden te hebben in de London Whale zaak waardoor het een boete kreeg van $ 950 miljoen. Nu dreigt JP Morgan op te draaien voor zijn oneerlijke handel in de aanloop naar de financiële crisis.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 25 september 2013

Amersfoort krijgt Energie- en Grondstoffenfabriek.

Waterschap Vallei en Veluwe gaat de rioolwaterzuiveringsinstallatie Amersfoort ombouwen tot Energie- en Grondstoffenfabriek. Het project Omzet Amersfoort transformeert de rwzi Amersfoort in een energie- en kunstmest producerende installatie met een nadrukkelijke focus op efficiency en maximale duurzaamheid. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een LIFE+ subsidie van de EU. Waterschap Vallei en Veluwe heeft de SH+E Group uit Barneveld de opdracht gegund voor het ontwerp, realisatie en het meerjarig onderhoud van het project.