Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26601 tot 26605
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Euro stijgt naar hoogste koers in acht maanden

De euro zet zijn sterke koerswinst vanochtend voort. De eenheidsmunt kostte in de vroege handel 1,3623 Amerikaanse dollar. Dat is de hoogste stand sinds begin februari.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Goudprijs kan ook stijgen als de economie aantrekt

The Gold Report had een interview met Dan Coxe, portfolio manager bij BMO Asset Management. Volgens Coxe is het tijdperk van het goedkope geld nog lang niet voorbij. Maar op een gegeven moment zullen de rentevoeten en de prijzen van goederen gaan stijgen waardoor we inflatie krijgen. Dan zal men beseffen dat monetaire expansie en inflatie toch samen gaan waardoor goud weer aantrekkelijker wordt voor de beleggers.

Bron: incontxt.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Werkloos in crisistijd

De gemeenten Schagen, Den Helder en Hollands Kroon die werklozen met behoud van uitkering inzetten bij het taxivervoer voor leerlingen, verdringen hiermee werkenden van bestaande banen. Dit blijkt uit ZEMBLA in de aflevering ‘Werkloos in crisistijd’ van donderdag 3 oktober (Ned.2, 21.10 uur). Wethouder Blonk van de gemeente Schagen erkent dat dit gebeurt, maar zegt bewust te kiezen voor het voorrang geven aan werklozen. “Ik vind het heel vervelend voor die chauffeurs. Dat begrijp ik heel goed. Maar als je zo’n maatregel neemt, en dat hebben wij bewust gedaan, dan weet je dat het ten koste daarvan kan gaan,” zegt Blonk.

Gemeenten nemen steeds vaker in hun aanbestedingen op dat een deel van het werk verricht moet worden door mensen die al langer werkloos zijn. ‘Social return’ heet dit. Maar in het geval van de gemeente Schagen kunnen daardoor niet alle taxichauffeurs terugkeren bij de firma die de aanbesteding van het leerlingenvervoer heeft gewonnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

Een van de grootste geheimen voor beleggers voor u onthult

Analyses maken van aandelen kan soms zeer ingewikkeld overkomen, maar je kunt het ook terugbrengen naar 1 simpele regel. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 3 oktober 2013

De Paus houdt grote schoonmaak

Paus Franciscus (Buenos Aires 1936) is anders dan de meeste van zijn voorgangers.  We hebben hem natuurlijk nooit ontmoet maar in de media lijkt hij in alles een open, toegankelijk, ongekunsteld en vooral ménselijk man.  Zijn hele leven al staat hij bekend om zijn nederigheid, zijn bescheidenheid, zijn bekommernis om de armen.  In plaats van in het Pauselijk Paleis te wonen verkiest hij het gastenverblijf.  Een bruggenbouwer ook.  En nu maakt hij schoon schip in het Vaticaan.