EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26601 tot 26605
Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2013

Derivaten tijdbom ter waarde van 1 quadriljoen

We hebben het over derivaten, afgeleide producten in het hedendaagse economische systeem. Financiële pakketjes in allerlei vormen en maten. Het zijn posities ingenomen door banken, hedgefunds en andere financiële instellingen op onderlinge waarden zoals goud, valuta, olie, aandelen maar ook worden ze gebruikt voor het afdekken van faillissementsrisico’s. De zogenaamde Credit Default Swaps.

Quadriljoen = 1.000.000.000.000.000 ?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2013

Armoede treft ook werkende Vlaming

Werkende Vlamingen hebben het steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen. Alleenstaanden met kinderen hebben het extra moeilijk. Dat blijkt uit een enquête van het vtm-programma Telefacts en onderzoeksbureau iVox. Telefacts zendt vanavond een reportage uit over de 'working poor' in Vlaanderen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2013

Londen wil islamitische beursindex oprichten

Brits premier David Cameron wil een islamitische beursindex installeren in Londen. Dat kondigde hij aan bij zijn bezoek aan de London Stock Exchange. Op die manier kan de City zich nog meer profileren als financieel centrum van de wereld. Bovendien heeft bankieren voor moslims meer groeipotentieel dan het klassieke bankieren.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 29 oktober 2013

Rabobank krijgt boete van 774 miljoen euro voor Liborfraude

De Rabobank krijgt een boete opgelegd van 774 miljoen euro door de Britse en Amerikaanse toezichthouders en De Nederlandsche Bank vanwege de betrokkenheid bij de Liborfraude.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs