Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 26601 tot 26605
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

BullionVault mag geen reclame meer maken in Nederland

BullionVault, een wereldwijde aanbieder voor opslag van edelmetalen die opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk, is door de AFM op de vingers getikt. Het bedrijf mag niet langer reclame maken in Nederland, omdat ze geen AFM-vergunning heeft voor de opslag van goud en zilver. Ook mogen klanten geen vergoeding meer krijgen voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

“Europese schulden stijgen met 100 miljoen euro…per uur”

Bovenstaande uitspraak komt van Daniel Stelter die jarenlang voor de Boston Consulting Group werkte, een van de belangrijkste adviseurs van de Duitse overheid.  De enige oplossing volgens Stelter : een Verenigde Staten van Europa en een eenmalige welvaartbelasting van 6000 miljard euro!

Ook Nederlands geld is foetsie

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bij de volgende crisis staan de tanks in de straten

Joris Luyendijk voorspelt een nieuwe, nog veel ergere financiële crisis. Twee jaar werkt hij nu als antropologisch journalist voor The Guardian in The City en hij wordt steeds pessimistischer en angstiger. Het einde was niet ver af bij de val van Lehman Brothers, maar bij de volgende crisis rijden de tanks door de straten, zo staat op Volzin.nu.

In die twee jaar heeft Luyendijk uitgebreid gesproken met ruim negentig insiders: derivatenhandelaars, projectfinancierders, risicoanalisten, managers, accountants, toezichthouders , human resource-medewerkers, investeringsbankiers.  Opvallend is dat Luyendijk na zijn duik in de financiële wereld boven water komt als een ware ‘alarmist’. "Dit gaat helemaal fout", zegt hij. "De banken zijn veel te groot, de besturen weten niet wat er op de

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Economie krimpt in tweede kwartaal iets minder hard

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2013 iets minder hard gekrompen ten opzichte van het vorige kwartaal dan aanvankelijk werd gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Goudvraag in India en China neemt toe

De goudvraag, of wellicht beter honger, van Aziaten kunnen wij ons als westerlingen maar moeilijk voorstellen. De vraag naar goud in India en China zal dit jaar de 1,000 ton overschrijden en dat is natuurlijk een serieuze hoeveelheid. Of goud duur of goedkoop is, de Indiërs en Chinezen blijven het toch wel kopen.

Ze kopen bovendien alles, zowel juwelen als staven en munten. Overigens is die raming van 1,000 ton afkomstig uit een betrouwbare bron, namelijk niemand minder dan de World Gold Council. Maar niet alleen Aziatische consumenten kopen op grote schaal het edelmetaal.