EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26606 tot 26610 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 27 november 2013

Nasdaq voor het eerst in 13 jaar boven de 4.000 punten

In Wall Street is de technologie-index Nasdaq voor het eerst in 13 jaar boven de 4.000 punten geëindigd. De schermenbeurs ging 0,6 procent hoger om te eindigen op 4.017,75 punten. De andere indices in New York eindigden vlak tot licht hoger. In aanloop naar de feestdagen was de handel rustig en lagen de volumes laag. Donderdag zijn de beurzen gesloten voor Thanksgiving.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Zorgen over Duits akkoord tolheffing

De Duitse zender ZDF meldde dinsdag dat de christendemocraten en de sociaaldemocraten het in de coalitieonderhandelingen eens zijn geworden over de invoering van tol.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

9 factoren die een stijgende goudprijs in de weg staan

Goud stevent af op zijn slechtste jaar sinds 1981. Contrair ingestelde beleggers zijn nu direct alert. Waarom stijgt goud niet meer en welke factoren staan een verdere opmars in de weg?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Portugees parlement keurt zwaarste besparingen in decennia goed

Het Portugese parlement heeft het licht op groen gezet voor de begroting van 2014, waarin de strengste besparingsmaatregelen van de voorbije decennia zijn opgenomen. Duizenden Portugezen hebben aan het parlementsgebouw betoogd om hun ongenoegen over te uiten over de volgens hen veel te asociale bezuinigingen. Ongeveer 200 betogers houden in de hoofdstad Lissabon vier ministeries bezet.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Goed geld maakt gelukkig: een pleidooi voor concurrerende geldsoorten

Keuzevrijheid is goed Allereerst wil ik een aantal zaken veronderstellen en verduidelijken. Een grondbeginsel van de economie is dat concurrentie leidt tot lagere prijzen en betere kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de telefonie. Met enkel de PTT hadden we in Nederland hoge tarieven en relatief slechte service. Toen de markt werd vrijgegeven, werden de prijzen lager en de kwaliteit beter. Vaak aangehaalde tegenvoorbeelden als de mislukte marktwerking in de zorg en op het spoor zijn niet valide. In beide gevallen betreft het beperkt doorgevoerde marktwerking, hetgeen juist tot meer problemen kan leiden. De Nederlandse staat is bijvoorbeeld nog steeds enig aandeelhouder van de NS, dus van echte privatisering is geen sprake. En in de zorg beperken bijvoorbeeld de artsen via overheidsprivileges het aanbod, hetgeen de prijzen opdrijft.

Geld is een voorwaarde voor welvaart Ten tweede geldt dat een complexe, welvarende economie slechts kan bestaan indien mensen zich specialiseren en kunnen sparen. Hiertoe is indirecte ruil en geld nodig. De belangrijkste functies van geld zijn: rekeneenheid, spaarmiddel en betaalmiddel. Verder voldoet volgens Aristoteles goed geld aan een aantal voorwaarden; het is deelbaar, duurzaam, draagbaar en heeft intrinsieke waarde.

Lees verder op debitcoin.org
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs