Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 26626 tot 26630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China blijft meer dan 100 ton goud per maand importeren + super interessant infographic over China en goud

China's netto goudaankopen vanuit Hong Kong daalde met 5 procent in augustus, maar staat voor de vierde maand op rij boven 100 ton. Er was vooral een sterke vraag naar juwelen en goudbaren aldus Reuters.

De netto goudstroom bedroeg 110,50 ton - de totale import bedroeg 131,37 ton.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Toplonen in crisistijd : gerechtvaardigd of onverantwoord?

Is het terecht dat de manager van een overheidsbedrijf tonnen meer verdient dan de eerste minister van een land?  In buurland België bijvoorbeeld verdienen honderden van dergelijke verantwoordelijken, managers en directieleden, 2 tot 10 maal zoveel als premier Di Rupo.  Is het dan ook 2 tot 10 keer moeilijker om een (overheids)bedrijf te runnen dan gans het land?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Ondertussen in Nederland

Nederland, het braafste jongetje van de Europese klas, vertoont weer tekenen van leven. Althans, de economie bevindt zich niet langer in comateuze toestand. Was getekend, Klaas Knot van De Nederlandse Bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Honderden banen weg bij spoorbeheerder in Nederland

De Nederlandse spoorbeheerder ProRail schrapt de komende twee jaar naar schatting 600 van de huidige 4.200 banen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De directie sluit gedwongen ontslagen niet uit.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Hilarische grafieken: IMF voorspellingen

Hilarious Charts Of The Day: IMF's "Growth Forecasts" Over Time

The chart below, showing the historical change in the IMF's periodic revisions of world growth and revised for today's just released latest World Economic Outlook, shows that much taxpayer money can be saved if the monetary fund's staff was replaced with dart-throwing chimps.