Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 26636 tot 26640
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Rijk heeft 57 procent Icesave-geld terug

De Nederlandse staat heeft voor de vierde keer een bedrag teruggekregen uit de boedel van de failliete IJslandse bank Icesave. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Kamercommissie keurt lastenverlagingen horeca goed

De Kamercommissie heeft vandaag een aantal lastenverlagingen goedgekeurd die de invoering van de elektronische kassa in de horeca moeten begeleiden. Het gaat om een RSZ-korting op het vast personeel en een versoepeling van de gelegenheidsarbeid.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Na de Duitse verkiezingen, de factuur: Schulden in EU stijgen met 100 miljoen euro... per uur

Johannes EiseleNa haar succes bij de Duitse verkiezingen, zal bondskanselier Angela Merkel aan de Duitse bevolking de factuur voorleggen van de Europese schuldencrisis. Dat zegt het online magazine Deutsche Wirtschaftsnachrichten. De uitkomst van de verkiezingen was volgens het magazine daarbij trouwens van geen enkel belang, want de Europese schulden moeten in ieder geval worden betaald. Aangevoerd wordt dat de nieuwe bewindvoerders zich daarbij alleen zullen dienen af te vragen op welke manier aan de Duitse belastingbetaler en spaarder duidelijk kan worden gemaakt dat er grote offers zullen moeten worden gebracht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Chinezen kopen 5% van Oekraïne!

China heeft een deal gesloten met Oekraïne voor de exploitatie van 3 miljoen hectare van hun landbouwgrond. In ruil daarvoor levert China het materiaal en verstrekt ze een lening van $3 miljard. Ook bouwt China mee aan een belangrijke brug en een snelweg in Oekraïne. Dat allemaal om de eigen voedselvoorziening veilig te stellen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

René Tissen over een Europese bankenunie

Vrijwel geheel onopgemerkt door het overigens zeer aandachtige publiek, maakte de koning in zijn recente troonrede melding van het voornemen van de regering om haar steun te geven aan de vorming van een Europese Bankenunie.

De bankenunie is een lang gekoesterde wens van vooral de zuidelijke lidstaten (want die kunnen daarmee hun bankproblemen aan het oog van de eigen bevolking onttrekken) en van de ECB (want die kan de rekening van deze problemen over alle partijen uitsmeren en gladstrijken).