Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26641 tot 26645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Russische goudvoorraad > 1.000 ton

Het is elke maand hetzelfde liedje, maar op termijn heeft dit uiteraard zijn gevolgen, Rusland en China blijven goud kopen op de internationale markten. Rusland accumuleert al 6 jaar lang zijn goudreserves, waarvan de laatste 11 maanden op rij.

In augustus kwam er nog eens 12,7 ton goud bij waardoor de totale Russische goudvoorraad momenteel 1.015,5 ton bedraagt. Ook Turkije (+ 23,4 ton tot 487,4 ton) en Kazachstan (+ 2,5 ton tot 134,5 ton) blijven het voorbeeld van Rusland volgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Een op de vijf Brusselaars zit zonder werk

De werkloosheidsgraad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft zich in september gestabiliseerd op 20,8 procent (20,1 procent voor de mannen en 21,7 procent voor de vrouwen). Dat meldt de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling Actiris.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

ECB handhaaft rente op 0,5%

De ECB heeft besloten de rente ongewijzigd te laten op 0,5%. Vanmiddag om 14:30 zal ECB-president Draghi een toelichting geven op het rentebesluit. Daarna komen de vragen van de pers. Via Marketupdate kunt u dit zometeen op de voet volgen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Europese centrale banken zullen geen goud verkopen

Verschillende Europese centrale banken hebben op een conferentie van de LBMA gezegd dat ze geen goud meer zullen verkopen. Goud is een essentieel onderdeel van de balans van de centrale bank, omdat het een uitstekende diversificatie biedt tegenover valutareserves. De geruchten over goudverkopen door Cyprus, Italië of Portugal kunnen dus van tafel...

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Waar de Belgische politiek zich mee bezig houdt – deel 1

Buurland België is…een bijzonder land.  Piepklein maar toch met 3 talen en 5 regeringen.  En je kunt het zo gek niet bedenken of ‘t gebeurt in België.  ‘t Ligt aan de geschiedenis mijnheer, zij leven hiermee al sinds 1830.  Wie bestuurt nu effectief dit gerecycleerde landje?  De politiek, ja, inderdaad.  En – doet die dat goed? Nou…wikken en wegen we eens waarmee deze zwaar betaalde elite zich zoal bezig houdt in crisistijden.