EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 26646 tot 26650 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Goed geld maakt gelukkig: een pleidooi voor concurrerende geldsoorten

Keuzevrijheid is goed Allereerst wil ik een aantal zaken veronderstellen en verduidelijken. Een grondbeginsel van de economie is dat concurrentie leidt tot lagere prijzen en betere kwaliteit. Een voorbeeld hiervan is de telefonie. Met enkel de PTT hadden we in Nederland hoge tarieven en relatief slechte service. Toen de markt werd vrijgegeven, werden de prijzen lager en de kwaliteit beter. Vaak aangehaalde tegenvoorbeelden als de mislukte marktwerking in de zorg en op het spoor zijn niet valide. In beide gevallen betreft het beperkt doorgevoerde marktwerking, hetgeen juist tot meer problemen kan leiden. De Nederlandse staat is bijvoorbeeld nog steeds enig aandeelhouder van de NS, dus van echte privatisering is geen sprake. En in de zorg beperken bijvoorbeeld de artsen via overheidsprivileges het aanbod, hetgeen de prijzen opdrijft.

Geld is een voorwaarde voor welvaart Ten tweede geldt dat een complexe, welvarende economie slechts kan bestaan indien mensen zich specialiseren en kunnen sparen. Hiertoe is indirecte ruil en geld nodig. De belangrijkste functies van geld zijn: rekeneenheid, spaarmiddel en betaalmiddel. Verder voldoet volgens Aristoteles goed geld aan een aantal voorwaarden; het is deelbaar, duurzaam, draagbaar en heeft intrinsieke waarde.

Lees verder op debitcoin.org
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Paus Franciscus: 'We hebben nieuwe idolen gecreëerd. De aanbidding van het Gouden Kalf is terug'

Alberto PizzoliPaus Franciscus heeft het kapitalisme ‘een nieuwe tirannie’ genoemd en roept de wereldleiders op hun inspanningen tegen armoede en ongelijkheid op te voeren. ‘Gij zult [de economie] niet doden’, zei Franciscus, die de rijken oproept hun rijkdom met de armen te delen.  

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Hoe lang kunnen we door gaan met een failliet systeem?

Hoe lang kunnen we door gaan met een failliet systeem?

Ik houd mij al een tijdje bezig met de vraag hoe lang we kunnen teren op onze enorme en nog altijd groeiende schuldenberg in onze westerse “welvaarts”-landen. Zo links en rechts lees ik diverse achtergrondartikelen over hoe onze samenleving anno 2013 is opgebouwd. En wat blijkt? Onze welvaart is gekocht met schuld. Daardoor zijn de staatsschulden alsmede de private schulden bij burgers en bedrijven tot ongekende hoogten gestegen en dat niet alleen in Nederland maar ook in de meeste andere Europese landen. Het meest zorgelijk is nu de schuldopbouw in de Eurolanden waar nota bene de koude landen warme oortjes krijgen bij de onrustbarende stijging van hun staatsschuld; ten gunste van de warme landen waar bij de bevolking intussen de koude rillingen over het lijf lopen bij het aanschouwen van hun inmiddels onmogelijk af te lossen schuldenberg. Maar zoals zo vaak bij de politiek schuwe bevolking worden de meeste inwoners er koud noch warm van. Het is nu eenmaal zo gegroeid denkt men en de overheid zal er wel voor zorgen dat het goed komt. Dat is momenteel vaak de gedachtegang bij een in slaap gesukkelde bevolking. Vadertje Staat waakt over ons en regelt het allemaal wel.

Lees verder op biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 november 2013

Nederland krijgt strengste beloningsbeleid van Europa

De Nederlandse regering wil een einde maken aan het royale beloningsbeleid in de financiële sector. De Nederlandse Vereniging van Banken noemt de beprking alvast 'overbodig'.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs