Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 2666 tot 2670
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2017

'Huizenprijzen stijgen het sterkst in Ierland Duitsland en Nederland'

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verwacht dat de huizenprijzen in Europa in 2017 het sterkst stijgen in Ierland (7 procent), Duitsland (6 procent) en Nederland (5 procent).

In een woensdag verschenen rapport over de Europese huizenmarkt komt Nederland daarmee op de derde plek van landen waar de prijzen voor koophuizen het hardst stijgen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 februari 2017

Begin van het einde? Grootste Russische bedrijf revolteert tegen Poetin

Er komen (kleine) barstjes in het gezag van de Russische president Poetin. Ook al blijft hij hoge toppen scheren in de opiniepeilingen, de bedrijfswereld keert hem in steeds grotere getale de rug toe.

Twee jaar geleden daagde Rosneft de Russische overheid voor de rechter omdat Poetin de beloofde vrijstelling van exportbelasting op hun olie herriep.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 februari 2017

'Nederland relatief kwetsbaar voor protectionisme Verenigde Staten'

Nederland is relatief kwetsbaar voor het protectionisme van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. 

Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van het ING Economisch Bureau, dat de potentiële schade voor de economie op per saldo zo'n 2 miljard euro schat.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 15 februari 2017

Armenië wil goudvoorraad aanleggen

Armenië heeft besloten om opnieuw een goudreserve aan te leggen, zo meldt de Armeense krant Haykakan Zhamank. Eind 2003 verkocht de Armeense centrale bank haar goudreserve van ongeveer 1,4 ton, omdat de centrale bank veel vertrouwen had in de liquiditeit van de wereldwijde goudmarkt. De centrale bank had destijds veel vertrouwen in de euro en zag daarom geen reden om naast valutareserves ook edelmetaal aan te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Beleggers geloven niet in 3 renteverhogingen in 2017

Morgenavond zal de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, aan het woord komen. De beleggers hopen dat Yellen meer informatie zal gaan geven over de renteverhogingen die voor dit jaar op het programma staan.

De verwachting was aanvankelijk dat de Fed dit jaar 3 maal de rentestand zou gaan optrekken. De kans op 3 renteverhogingen bedroeg rond het einde van 2016 nog bijna 50%, maar dit percentage beweegt op dit moment nog rond de 35%.