Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 26651 tot 26655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Peter Schiff: De Fed liegt

Peter Schiff doet behoorlijk veel moeite zich in te houden wanneer Joseph Deaux hem een paar gevoelige vragen stelt omtrent de goudprijs en de rol van de Fed, zo staat op goudportal. Volgens Peter kan het alleen maar goed zijn voor de goudprijs indien het schuldplafond verhoogd gaat worden. Het bevestigd namelijk dat de VS nog meer schulden uit heeft staan en vaker de geldprinter moeten aanspreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

'Vliegtaks zou dreun zijn voor economie'

Een nieuwe vliegtaks, die momenteel op tafel ligt bij de begrotingsonderhandelingen tussen kabinet en oppositie, zou een geweldige dreun betekenen voor de Nederlandse concurrentiepositie. Dat laten de topmannen van Schiphol en KLM dinsdag weten. 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China en Rusland slaan handen ineen op de APEC

Tijdens het APEC topoverleg van met name Aziatische economieën hebben Rusland en China opnieuw kenbaar gemaakt dat ze intensief zullen samenwerken op economisch en politiek vlak. De twee landen benadrukten op één lijn te zitten ten aanzien van Syrië en Noord-Korea. Ook lieten beide landen weten dat ze gezamenlijke ceremonies zullen houden om WO II te herdenken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Het Scandinavische model als voorbeeld

Waarom deert de Europese economische en financiële crisis Scandinavië niet of nauwelijks? Zou het komen omdat deze landen – Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen – de beste bestuurders ter wereld hebben? In zowat alle lijstjes staat Scandinavië

In zowat alle lijstjes staat Scandinavië op de hoogste plaatsen : competitiviteit, innovatie, ontwikkeling en voorspoed.  Intrigerend…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Kalmte voor de storm in edelmetalen

Een financiële orkaan vernietigde een groot deel van de activa in 2007 - 2008, maar de zondvloed aan liquiditeiten heeft de markten er bovenop geholpen. Dit geeft een vals gevoel dat alles onder controle is en dat de storm definitief voorbij is. Maar in feite zitten we juist in het oog van de storm, daar waar het altijd windstil is voor dat de hel losbarst, aldus SR Srocco Report.

In 2007 werden er amper gouden munten verkocht, het was dan ook de perfecte omgeving voor de beleggers. Na het uitbreken van de financiële crisis, explodeerde de vraag naar golden eagles. De typische marktpsychologie zorgt ervoor dat de vraag afneemt naarmate het gevoel van veiligheid de bovenhand neemt. En dat begrijpen ze bij de Fed en andere centrale banken. Een shake out van de goudprijs begin dit jaar, heeft het vertrouwen in goud helemaal aangetast.