Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 26651 tot 26655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Bitcoin: zo goed als goud?

Slechts enkele jaren geleden was de Amerikaanse dollar nog zo goed als goud. Nu worden de mensen steeds sceptischer ten opzichte van fiatmunten zoals de dollar, de euro, de Japanse Yen,... In het verleden waren er bij verlies van vertrouwen in een munt altijd nog de edelmetalen om op terug te vallen. Maar nu is er ook Bitcoin. Is de Bitcoin zo goed als goud?

Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis niet zomaar gekozen als ideaal ruilmiddel. Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis naar voor geschoven door hun typische eigenschappen die hen perfect maakte als betaalmiddel. Een van die eigenschappen is dat het eindig is. Dit heeft de meeste overheden aangezet om fiatgeld te introduceren. Overheden houden er niet van als iets eindig is, ze hebben liever zo veel mogelijk van iets.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Minder bijstandsgerechtigden vinden werk

Het aantal bijstandsontvangers dat vorig jaar uitstroomde naar werk is afgenomen naar krap 8 procent. De toename in 2010 en 2011 naar rond de 9 procent is daarmee afgebroken. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Rechtszaak tegen Rabobank over Libor-fraude

Rabobank en 12 andere banken worden door een Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief Libor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Vergeet dit niet!! QE werkte ook een tijdje in de Weimar Republiek

Op een gegeven moment bevinden alle fiatmunten zich in een situatie waarbij men denkt geld te kunnen printen uit het niets zonder gevolgen. Op sommige momenten in de economische cyclus kan zoiets werken, maar niet als het eindspel nadert. De Federal Reserve bevindt zich momenteel in dezelfde situatie is de Weimar Republiek, voor hyperinflatie Duitsland bijna van de kaart veegde, aldus Zerohedge.

Net als ten tijde van de Weimar Republiek worstelt de Amerikaanse economie met zijn groei, en net als de Duitse overheid is de Amerikaanse overheid bedolven onder de schulden. Beide situaties lijken sterk op elkaar. De Fed "print" enorme hoeveelheden geld en hoopt op een effect op korte termijn. Dit heeft een tijdje geholpen, maar de effecten doven uit. Ook in de Weimar Republiek werkte quantitative easing in het begin.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Loonstijging weer ruim onder inflatie

De cao-lonen, inclusief bijzondere beloningen, lagen in het tweede kwartaal van 2013 1,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de stijging onder de inflatie uitkomt.