Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 26656 tot 26660
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Spanje ontving recordaantal buitenlandse toeristen in augustus

Spanje heeft in de voorbije maand augustus een recordaantal van 8,3 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen, voornamelijk Britten, Fransen en Duitsers. Dat heeft het Spaanse ministerie van Toerisme vandaag bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Wat drijft de financiële markten?

Wat drijft toch de financiële markten? “Nobody Knows What The F**k Is Going On…” Die uitspraak pikten we op uit de mond van een senior-level manager van een grote investment bank. Daarmee geeft de man expliciet toe dat hij geen bal meer begrijpt van wat zich op de financiële markten aan het afspelen is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Terughoudende stemming op Europese beurzen

De Europese aandelenbeurzen schommelden maandag tussen winst en verlies. De stemming werd gedrukt door de koersverliezen op Wall Street afgelopen vrijdag. Een sterker dan verwacht Chinees industriecijfer en positief macro-economisch nieuws uit de eurozone boden daarentegen enige steun aan de handel. Ook verwerkte de markt de Duitse verkiezingsuitslag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Wil ook Polen zijn goud terug?

Volgens een artikel op Biflatie.nl gaan er in Polen ook stemmen op om hun goudvoorraad terug naar eigen land te halen. Polen heeft zijn goudvoorraad opgeslagen in Groot-Brittannië.

De berichten van de laatste maanden dat er honderden tonnen goud vanuit Groot-Brittannië gesmolten worden in Zwitserland om te vervoeren naar China, zal de Polen vermoedelijk wakker geschud hebben.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Kinderarbeid neemt in tien jaar met eenderde af

© getty. Kinderarbeid is in tien jaar tijd wereldwijd met eenderde afgenomen. Werkten in 2000 ruim 245 miljoen kinderen van 5 tot 17 jaar, vorig jaar waren het er naar schatting 168 miljoen.

Dit stelt de internationale arbeidsorganisatie ILO in een vandaag gepubliceerd onderzoek, Making progress against child labour. De daling is het sterkst in Azië, het continent met het grootste aantal werkende kinderen. Daar werken er nog 78 miljoen, wat 36 miljoen minder is dan twaalf jaar geleden. Afrika spant de kroon als het gaat om het percentage kinderen dat niet naar school gaat maar op het land of in een fabriek werkt: één op de vijf (59 miljoen in totaal). Van alle kinderarbeid wereldwijd komt 35 procent voor rekening van Afrika, dat was in 2000 nog 30 procent.