Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26666 tot 26670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Goud en goudmijnen blijven in een neerwaartse trend

De vrees voor de afbouw van het verruimingsprogramma door de Fed deed de goudprijs geen goed. Eens de Fed besliste om de stimulus nog niet af te bouwen, zorgde dit voor een korte opstoot van de goudprijs. De fiscale problemen in de Verenigde Staten kan de goudprijs momenteel zelfs niet hoger duwen. Gisteren daalde de goudprijs ondanks dat de dollar verzwakte. Dit is al geen goed teken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Waarschuwingssignalen springen aan voor hyperinflatie

Weinigen achten de kans op hyperinflatie groot, weinigen kunnen de gevolgen van hyperinflatie inschatten. En toch borrelt er iets dat uiteindelijk kan uitmonden in hyperinflatie. Stel je eens voor dat de prijs van een brood niet met enkele centen omhoog gaat, maar verdubbeld om de x aantal maanden, weken of zelfs dagen. De waarschuwingssignalen voor hyperinflatie springen aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Renminbi zal een globale reservemunt worden

De Chinese renminbi kan op termijn een wereldwijde reservemunt worden. Daardoor zou de renminbi dezelfde status verwerven als de Amerikaanse dollar. Meer zelfs: uiteindelijk kan de renminbi de dollar als reservemunt zelfs compleet vervangen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

Spaanse werkloosheid gaat opnieuw in stijgende lijn

Het aantal werklozen in Spanje is in september, na zes opeenvolgende dalingen, opnieuw de hoogte ingegaan. Na het einde van het zomerseizoen klom het aantal werklozen met meer dan 25.000 tot 4,72 miljoen. Dat heeft het ministerie van Werk bekendgemaakt.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 2 oktober 2013

10 interessante feiten over Goud

Heel veel goudgerelateerde gebeurtenissen in de afgelopen tijd. Alles wat een ‘contrarian’ de oren doet spitsen en hem tot actie moet doen overgaan.  Hierbij 10 interessante feiten over goud en een aantal overpeinzingen:

[...]