Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 26681 tot 26685
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Goudprijs zakt door de $1.300

De goudprijs is vanmiddag door de $1.300 per troy ounce gezakt. Het gele edelmetaal werd 2,64% goedkoper en dook van $1.325 naar $1.290 per troy ounce. De zilverprijs zakte onder de €500 per kilo en boekt daarmee een verlies van ruim 3%. De prijsdaling komt op de dag van de Amerikaanse government shutdown en op de dag dat de dollarindex voor het eerst sinds februari weer onder de 80 duikelt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Schauble: "Duitsers hebben door de crisis meer vertrouwen in de euro"

Deze opvallende positie uitspraak komt van Wolfgang Schauble, de Duitse minister van Financiën. Hij zegt dat het vertrouwen van Duitsers in de muntunie alleen maar is toegenomen door de Europese schuldencrisis. Duitsers zijn volgens hem zeer te spreken over de prijsstabiliteit die de euro gebracht heeft. De munt is volgens Schauble een investering in een gemeenschappelijke toekomst die alle Europeanen ten goede zal komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Outokumpu schrapt nog eens 1.000 banen in Europa

Het Finse staalbedrijf Outokumpu gaat nog eens tot 1.000 banen schrappen in Europa, waardoor het banenverlies wereldwijd oploopt tot 3.500.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Schaliegas is hot en rijkelijk aanwezig in de VS, maar…

Grote voorraden schaliegas in de VS zouden  het land op termijn energie onafhankelijk moeten maken. We leggen echter de nadruk op ‘zou’ want het moet nog aangetoond worden dat de boom de afmetingen zal aannemen die nu naar voren geschoven worden.

Boom in schaliegas of geen boom in schaliegas: de VS zullen Canada nodig blijven hebben als energieleverancier. Dat is alleszins de mening van de Canadese Natural Resources Minister Joe Oliver. De Canadezen zullen olie en gas blijven leveren aan het buurland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Column Kees de Kort | Keihard op de spits

De Amerikaanse overheid zit een dag op slot. Een groot probleem of valt het allemaal wel mee? "Het is natuurlijk geen goed nieuws, maar economisch maakt het allemaal niet zo veel uit", zegt BNR's Kees de Kort.