Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26696 tot 26700
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

Ook Polen wil goud gaan repatriëren

Ook in Polen gaan er stemmen op om goud terughalen naar eigen land. De goudvoorraad ligt nu nog in de kluizen van de Bank of England, de Britse centrale bank. Daar werden de Poolse goudstaven aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naartoe verplaatst om te voorkomen dat ze in handen vielen van de Duitse of Russische invallers. De initiatiefnemer is de groepering

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

Alles wat u altijd al wilde weten over economie en goud…

…maar nooit durfde vragen :  

DEBT COLLAPSE : THE CASE FOR $20.000 OZ GOLD

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

Ierland moet doorgaan met sober beleid

Ierland slaagde erin de afgelopen jaren op verscheidene punten beter te presteren dan was vastgelegd in het reddingsplan voor het euroland. Dat heeft geleid tot pleidooien van Ierse bewindslieden en parlementariërs om in 2014 minder te bezuinigen dan is afgesproken met de internationale kredietverleners die het noodlijdende euroland met miljardenleningen te hulp schoten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

De FED : beter af zonder (deel 2)

We naderen tot op de dag het 100-jarig bestaan van de Amerikaanse centrale bank.  ‘t Is een vereniging van privé-banken die zich geroepen voelde (?) de nationale economie te gaan bestieren.  Nou, wie denkt u dat ze eerst gingen bevoordelen? Eeuh…de banken misschien? Juist geraden!

Bron: demorgen.be
Geplaatst: zaterdag 21 september 2013

Fortistop scheurt uit elkaar

© belga. Donderdag wordt het menens. Dan buigt de raadkamer zich over de vraag wie van de ex-Fortistoplui voor de strafrechter moet komen wegens beleggersbedrog. Maar het spelletje zwartepieten is nu al losgebarsten.

"Ik beschuldig niemand en verdedig ook niemand. Ik kijk alleen naar mezelf", zegt voormalig Fortis-CEO Herman Verwilst in een interview met deze krant. "Natuurlijk heb ik spijt dat het zo gelopen is. Ik heb me hiervoor al geëxcuseerd, ook al ben ik overtuigd geen fout te hebben begaan."