Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26701 tot 26705
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Column Kees de Kort | Keihard op de spits

De Amerikaanse overheid zit een dag op slot. Een groot probleem of valt het allemaal wel mee? "Het is natuurlijk geen goed nieuws, maar economisch maakt het allemaal niet zo veel uit", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

10 redenen om goud te kopen (deel 1)

10 redenen om goud te kopen (deel 1) september 27th, 2013 by Koen

Mike Maloney, econoom en edelmetaalspecialist heeft 10 redenen opgeschreven om goud te kopen. Stuk voor stuk redenen van beton, die eenieder rustig uitdagen het tegengestelde te beweren. We laten hem meteen verder vertellen… De crisis van 2008 is slechts een ‘speed bump on the way to the main event’.  Voor het einde van dit decennium zal de echte crisis uitbreken, één van historische proporties en deze crisis zal wellicht erger zijn dan de Gorte Depressie uit de jaren ’30, aldus Maloney.  Het zijn geen mooie vooruitzchten die Mike Maloney schets, maar hij zegt erbij:  ‘it could be the best thing that ever happened to you‘…

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

September zwaarste faillissementenmaand ooit

In de maand september zijn 1.332 bedrijven failliet verklaard. Nooit eerder legden op een maand tijd zo veel bedrijven de boeken neer, zo meldt het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Nu ook Bank ‘Bail-Ins’ in de Verenigde Staten?

Nu de Verenigde Staten al een schuldenberg van $ 17 biljoen heeft opgebouwd, de overheid zo goed als zeker zijn deuren moet dicht doen en er nog een zwaar debat zal volgen over de verhoging van het schuldplafond, gaan er steeds meer stemmen op om bail-ins à la Cyprus wettelijk mogelijk te maken in de Verenigde Staten, aldus

In het verleden werd de financiële crisis nog bezworen met belastinggeld. In de huidige situatie waarbij de schulden zo hoog zijn opgelopen, lijkt het ondenkbaar dat banken in problemen opnieuw zullen opgevangen worden met het geld van de belastingbetaler. Bail-ins zullen ook in de Verenigde Staten het antwoord worden op deze problematiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Schulden moeten stijgen of ponzi klapt in mekaar

Een "shutdown" in de VS.

De Amerikaanse overheid werd zonder geld gezet en hierdoor gaan allerlei overheidsdiensten tijdelijk dicht.

Het klinkt allemaal veel erger dan het is.