Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26711 tot 26715
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Bank van Vaticaan ziet winst in 2012 verviervoudigen

De Bank van het Vaticaan heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 86,6 miljoen euro, ruim vier keer meer dan het jaar ervoor. Dat heeft het Istituto per le Opere di Religione (Instituut voor Religieuze Werken, IOR), zoals de instelling officieel heet, zelf bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de resultaten van de Bank van het Vaticaan in een jaarverslag worden gepubliceerd op de website.

Bron: vacatures.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Steeds meer bedrijven vragen om salarisverlaging

25.000 Nederlandse bedrijven hebben het afgelopen jaar aan werknemers gevraagd om salaris in te leveren. Dit is 4% van het totaal aantal bedrijven. In de bouwsector gebeurde dit het vaakst (17%) en hierna volgen de sectoren vervoer en advisering (9%). Dat blijkt uit een onderzoek van salarisbedrijf ADP en adviesbureau Berenschot, waarbij duizend HR-mensen werden betrokken.

Niet alleen het salaris heeft te lijden onder de crisis, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bedrijven dat een reiskostenvergoeding aanbiedt, gedaald van 96% naar 93%. Daarnaast gingen arbeidsvoorwaarden als pensioenregeling (van 88 naar 84% ) en opleidingsvergoeding (van 89% naar 81%) ook steeds vaker de deur uit.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

'Vertrouwen woningmarkt trekt verder aan'

De Eigen Huis-marktindicator, die de belangenorganisatie met de TU Delft maakt, klom van 70 in augustus tot 73 in september.

Maar daarmee is ''de ernstig verzwakte woningmarkt er nog lang niet bovenop'', aldus de vereniging. Pas als de indicator op 100 punten staat is het consumentenvertrouwen in evenwicht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Een uitschuiver van Dexia en het is gedaan met België

België balanceert meer als we denken op een slappe koord. Onderstaande tabel afkomstig van de OESO geeft een overzicht van de overheidsactiva in verhouding tot het bruto binnenlands product. Als tip kan ik al meegeven dat je niet links van boven moet beginnen zoeken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Infographic: Hoe fysiek goud uw pensioen kan redden

Onderstaande infographic gaat erover hoe je in de Verenigde Staten een Self-Directed Individual Retirement Account kan nemen die opgebouwd wordt uit fysiek goud. Zover ik weet is dit hier in België/Nederland niet mogelijk. Maar er zijn uiteraard andere mogelijkheden om een pensioen op te bouwen met de accumulatie van fysiek goud (denk maar aan Gold Money of The Silvermountain).