Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 26721 tot 26725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Overheid VS deels dicht

De overheid in de VS is per vanochtend 06:00 uur Belgische tijd deels gesloten. Als geregelde bezoeker van Slim Beleggen zal dit niet echt als een grote verrassing komen.

We stonden al eerder stil bij de korte termijn gevolgen van deze shut down. Geen drama, wel lastig. Vooral voor ambtenaren die niet als ‘onmisbaar’ worden gezien. Nooit leuk om als ambtenaar met de neus op te feiten te worden gedrukt: wie met, onbetaald, verlof naar huis wordt gestuurd weet ongeveer waar hij of zij staat met de carrière.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Nederlandse industrie leeft op

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in september toegenomen in het hoogste tempo sinds april 2011. 

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

7 zaken die u moet weten over de Amerikaanse 'shutdown'

Saul LoebIn de VS zijn een groot deel van de Amerikaanse overheidsdiensten deze morgen stilgelegd, omdat de Democraten en Republikeinen er ook in de laatste uren van september niet in slaagden een akkoord te sluiten omtrent de begroting. De Republikeinen eisen dat eerst de gezondheidshervormingen van Obamacare uitgesteld moeten worden, maar dat is voor de Amerikaanse president dan weer onbespreekbaar. Essentiële overheidsdiensten, zoals de brandweer en het leger werken gewoon door, maar alles wat niet echt noodzakelijk is gaat dicht. Wat moet u nog meer weten?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Amazon neemt 70.000 medewerkers aan voor feestdagen

Amazon neemt in de VS meer dan 70.000 mensen aan om de drukte rond de feestdagen aan te kunnen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Amerika is dicht!

De government shutdown waarvoor wij al waarschuwden hier op 28/9 jl. “Gaat Amerika dicht op dinsdag 1 oktober?” is een feit sinds 6 uur vanochtend Europese tijd, middernacht in de VS.  De laatste keer dat zoiets gebeurde was in 1995 onder president Clinton en de impasse duurde toen 21 dagen.  Wat zijn nu de onmiddellijke gevolgen?