Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 26721 tot 26725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Weekend TV – Quid Taper

We hebben er (alweer) een historisch week opzitten voor de financiële markten. In de voorbije dagen werd immers duidelijk dat Bernanke de markten maandenlang een taper-wortel heeft voorgehouden, om deze dan uiteindelijk terug in te trekken.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

E-mails oud-topman Fortis op straat

De Vlaamse zakenkrant De Tijd publiceert zaterdag een overzicht van de val van het Belgisch-Nederlandse financieel concern, maar gaf vrijdag al wat informatie.

Het gaat om een e-mail van eind juni 2008 van Lippens aan de topman van Fortis Jean-Paul Votron. Daarin uit Lippens zijn zorgen over de staat van de bank-verzekeraar.

Maar tegenover aandeelhouders is Lippens heel kort na die e-mail vol lof over Fortis en van zorgen is geen sprake, aldus de krant.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Wat vele mensen nog niet weten: Water wordt een wereldwijd probleem

Ik heb er zelf twee jaar geleden nog een rapport over geschreven (zie PDF onderaan artikel) en het is iets waar we nog veel te weinig bij stil staan. Het is de normaalste zaak van de wereld dat er water uit onze kraan komt, dat we elke dag een douche of een bad kunnen nemen, maar water wordt schaars en dus waardevol. En wat schaars en waardevol is, wordt voor gevochten. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Albert Edwards: “De monetaire trein van Bernanke gaat crashen”

Albert Edwards van Société Générale heeft meestal een negatieve, maar gefundeerde mening. Edwards is niet verbaasd dat Ben Bernanke heeft besloten om de geldpersen op volle toeren te laten draaien, hij is wel verbaasd dat hij de rest van de Federal Reserve heeft meegekregen. Maar volgens Edwards gaat de monetaire trein van Bernanke recht op een crash af.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Kroniek van een aangekondigde armoede

Oxfam-Solidariteit meent dat de trojka IMF-ECB-EU het beleid radicaal moet omgooien.  Hun aanpak eist een steeds hogere menselijke tol.  De kloof tussen arm en rijk stijgt zienderogen en net het snelst in die landen die het hardst besparen!