Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 26726 tot 26730
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Belgen kopen minder eten

Voor het eerst sinds WO II daalt in buurland België de aankoop van voeding, aldus Comeos, de sectorfederatie voor handel en diensten.  “Wellicht zit de crisis daar voor iets tussen” oppert zij.  Nou, daar moet je niet aan twijfelen!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Goud: het geld van vrijheid en eerlijkheid

De val van twee grote banken in Engeland en de USA (Northern Rock en Bear Stearns) hadden ons eigenlijk al moeten waarschuwen en doen heroverwegen of het fundament van de financiële wereld nog wel intact was.

Nationalisatie van valuta’s

Bron: cfd-handel.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Goudmijnen nu interessant!

Goudmijnen en zilvermijnen zitten al weer 2 jaar in de hoek waar de klappen vallen. Sinds de goudprijs een top neer zette in 2011 is het bergafwaarts gegaan met de koersen van het gele edelmetaal en van de mijnbouwbedrijven die het delven. Niet direct een sector om je geld in te zetten zou je zeggen, maar die gedachte is iets te kort door de bocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Marc Faber: ‘Bernanke heeft geen flauw benul waar hij mee bezig is’

Marc Faber werd op Bloomberg TV gevraagd naar zijn mening omtrent de recente beslissing van de Fed om niet te temperen. Faber had dit niet voorspelt, maar is allerminst verrast met de uitkomst van de FOMC.

De leiding van de Fed heeft geen flauw benul van wat er speelt in de maatschappij. Dat hun beleid de middenklasse uiteindelijk met de grond gelijk zal maken, heeft weinig vat op dit soort academici.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Werkloosheid in Griekenland daalt op kwartaalbasis voor eerst sinds begin van crisis

De werkloosheidsgraad in Griekenland, 27,1 procent in het tweede kwartaal van dit jaar, is ten opzichte van het eerste kwartaal licht gedaald en dat voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2010. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Griekse bureau voor de statistiek Elstat.