Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 26731 tot 26735
Bron: hd-technieuws.net
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Toshiba schrapt helft personeel tv-divisie

Toshiba zet ongeveer de helft van de werknemers van zijn tv-divisie op straat en sluit twee van de drie overzeese fabrieken. Het bedrijf maakt op zijn televisies miljoenenverliezen. In totaal verdwijnen 3000 banen. Het Japanse bedrijf zal een groter deel van zijn productie uitbesteden. Het overgebleven personeel zal zich meer dan nu richten op de productie van 4k LCD televisies. Daarnaast wil Toshiba zich meer richten op opkomende markten, waaronder Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Nederlander weet weinig van eigen pensioen

Nederlanders zijn slecht op de hoogte van pensioenen. Slechts een derde van de werkende Nederlanders zegt goed te weten wat de eigen pensioenregeling inhoudt en wat de hoogte van dit pensioen zal zijn. 

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Veel rode seinen: angst voor nieuwe recessie neemt toe

Een politieke impasse in verschillende landen en slechte indicatoren hebben de angst voor een nieuwe recessie doen oplaaien. Sommige economen spraken maandag van de terugkeer van de grote crisis.

Bron: vergoedingbijontslag.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

Salaris inleveren of ontslag?

Salaris inleveren is niet iets wat de meeste werknemers zomaar zouden doen. Toch zijn er steeds meer werknemers die salaris inleveren om zodoende ontslag te voorkomen, zo blijkt uit recentelijk onderzoek.

Ongeveer vier procent van de werkgevers heeft dit jaar het verzoek gedaan aan hun werknemers om hun salaris in te leveren. Dit blijkt uit cijfers van het NOS. In de bouw heeft ongeveer 17 procent van de werkgevers deze wens op tafel gelegd. Hierna gevolgd door advieskantoren en transportbedrijven. Salaris inleveren lijkt steeds normaler te worden in tijden van crisis.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 1 oktober 2013

'Inkomen grootste nationaal probleem'

Dat constateert het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in de jongste peiling van de stemming onder de bevolking.

Voor het eerst sinds het begin van de crisis (2008) wordt de economie bovenaan het lijstje nationale problemen geplaatst. Slechts 47 procent geeft onze huidige economie een voldoende.