Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 26736 tot 26740
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

McKinsey ziet nog geen einde aan de ‘commodity super cycle’

Uit de resultaten van een McKinsey enquête blijkt dat de hausse in grondstoffen, de zgn. ‘commodity super cycle’, sinds de millennium wisseling volledig intact is. Gemiddelde grondstofprijzen zijn nagenoeg op het niveau van 2008, toen de financiële crisis begon. McKinsey zegt daarom dat het einde van de super cycle (zoals Citi deze aankondigde in april, op de dag dat goud zijn grootste daling sinds 2008 doormaakte) een verkeerde voorstelling van zaken is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Langdurig werklozen zullen iets moeten doen voor hun uitkering

Langdurig werklozen in Groot-Brittannië zullen voortaan verplicht worden gemeenschapswerk te verrichten. Doen ze dat niet, dreigen ze hun uitkering te verliezen. Dat heeft minister van Financiën George Osborne aangekondigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Onbeduidend maar groots nieuws: Bank Holiday in Panama toevallig?

MarketUpdate komt met een zeer interessant verhaal uit Panama. De banken worden daar zonder boe of ba voor 5 dagen gesloten, net op een cruciaal moment van de maand. De uitleg is allerminst overtuigend. Dit doet denken aan Cypriotische toestanden. De pest in het financieel systeem breidt zich uit.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Italië heeft grote kopzorgen

De Italiaanse economie is de derde economie van de Eurozone. Het begrotingstekort blijft binnen het door de Europese Commissie opgelegde plafond van 3 procent maar toch:  aan zorgen geen gebrek in het land. De achillespees van Italië is de wankele politieke situatie.