Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 26741 tot 26745
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

'Italië brengt eurocrisis terug'

De 10-jarige rente op Italiaanse staatsobligaties ging hard omhoog in reactie op berichten van afgelopen weekend dat de regering in Italië wankelt na het aftreden van een aantal ministers van de partij Volk van Vrijheid (PdL).

De rente in Italië steeg maar liefst 17 basisipunten naar naar 4,6%. Ook de rente in Spanje liep flink op naar 4,45%, een plus van bijna 10 basispunten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Sluiting overheidsdiensten VS aanstaande

Het lijkt vrijwel onvermijdelijk dat vanaf middernacht (lokale tijd) een deel van de Amerikaanse overheidsdiensten wordt stilgelegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 september 2013

De werkelijke waarde van goud en zilver is …

Dick Segers schrijft op Biflatie weer een mooi stuk over de werkelijke waarde van de goud- en zilverprijs. Hij baseert zich daarvoor op een analyse van Xinshan Zhou die goud en zilver bekijkt als monetaire grondstof, maar die ook kijkt naar de commerciële en culturele waarde van deze edelmetalen. De conclusie is echter dezelfde; op lange termijn kan de prijs alleen maar stijgen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Panelvraag: ons goud verkopen?

In deze tijden van crisis gaan er stemmen in Nederland op om een deel van ons goud te verkopen. Voor een paar miljard – kopers in Azië genoeg -  en is de redenering dan: dan blijven we met onze voorraad toch nog altijd in de top 20 van landen met de grootste voorraad, misschien zelfs wel in de top 10 en hoeven we niet verder te bezuinigen.

Een goed plan of zien deze redenaars wat over het hoofd?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 september 2013

Gevaar : bankkredieten dalen meer dan ooit

Centrale banken zoals de Fed en de ECB creëren geld om de economie aan te zwengelen (met alle nefaste gevolgen van dien voor de toekomst van het huidige geldsysteem).  Maar wat doen de banken er mee? Zij gaan op dat geld zitten, houden het vast; de balansen verstevigen noemen ze dat.  Of ze speculeren ermee.  Maar dat geld komt dus niet of nauwelijks in de economie terecht.  Een dubieuze situatie (en de hoofdreden waarom we officieel weinig inflatie kennen).