Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26756 tot 26760
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Ierland uit recessie na groei in tweede kwartaal

De Ierse economie is in het tweede kwartaal weer gegroeid. Dat maakte het nationale statistiekbureau vandaag bekend. Daarmee eindigt de tweede recessie in het land sinds 2008.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Kabinet Rutte verhoogt inkomstenbelasting van 42% naar 49%

De regering heeft een bijzondere visie op bezuinigen, want bijna alle maatregelen komen neer op lastenverzwaringen. Zo zal de inkomstenbelasting tussen nu en 2017 voor middeninkomens stijgen van 42% naar 49%. Het belastingtarief voor de hoogste inkomens blijft overigens gelijk op 52%. Over nivellering gesproken...

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Column Kees de Kort | Het parallelle universum van de financiële mannetjes

De Federal Reserve gaat door met stimuleren van de Amerikaanse economie. En de reacties spreken voor zich. Maar volgens Kees de Kort moeten we de reacties in tweeën splitsen. De reacties van de financiële mannetjes aan de ene kant en die van gewone burgers aan de andere kant.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

EU-landen lopen 193 miljard mis aan btw

De landen van de Europese Unie hebben in 2011 naar schatting 193 miljard euro aan inkomsten misgelopen aan onder meer niet geïnde btw of ontduiking ervan. Dat blijkt uit een studie onder 26 EU-landen die de Europese Commissie vandaag presenteerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

De meeste Europese banken zijn failliet

Dat de Europese financiële sector er slecht aan toe is, weten we allemaal. Na wat er in Cyprus gebeurde, komen er nieuwe stress tests in Europa. De vorige stress tests waren een maat voor niets, zelfs Dexia slaagde in de test - en we weten allemaal hoe het daarmee vergaan is. Maar opvallende genoeg doen de andere Belgische banken het zo slecht nog niet.