Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 26776 tot 26780
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Documentaire: Four Horsemen

Four Horsemen is een hele interessante documentaire over de huidige financiële crisis, gezien vanuit een bredere context van het komen en gaan van wereldrijken. De makers trekken de parallellen met het verleden, zoals de komst en de val van het Romeinse rijk. Uit alles blijkt dat het huidige financiële systeem een structurele hervorming nodig heeft.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Japan besteedt beheer deel vreemde valuta uit

Japan wil financiële instellingen in de private sector een deel van zijn vreemde valutareserves, ter waarde van omgerekend 934 miljard euro, laten beheren. 

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Lew: Congres bedreigt economisch herstel

Lew: Congres bedreigt economisch herstel

Bron: euobserver.com WASHINGTON ( ANP) - De Amerikaanse economie toont duidelijke tekenen van herstel, maar dat kan veranderen als het Amerikaanse Congres geen eind weet te maken aan de strijd over de begroting en het schuldenplafond. Dat stelde de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zaterdag bij de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

'Grootste banken wel veilig te ontmantelen'

Amerikaanse autoriteiten kunnen de grootste banken ter wereld op een veilige manier ontmantelen mochten ze omvallen. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 13 oktober 2013

Het spook van de honger keert terug in Europa (deel 1)

Soepbedelingen en voedselbonnen – een fenomeen dat je uitsluitend kent van de Verenigde Staten en andere derde-wereld-landen? Think again – honger is nu ook een Europees verschijnsel! Ja, de EU mag zichzelf dan als doel gesteld hebben om tegen 2015 (!) de honger in de wereld te halveren; blik op de einder en gericht op verre, vreemde landen.  Intussen duikt het gebrek aan de allereerste behoefte van de mens – eten – achter haar rug op, in de eigen achtertuin…