Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 26776 tot 26780
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Gaat Amerika op dinsdag 1 oktober dicht?!

Op dinsdag 1 oktober 2013 zullen de VS een zogenaamde government shutdown ervaren.

De begroting voor het komende fiscale jaar moet immers op tijd goedgekeurd worden.  Zonder deal gaat de Amerikaanse overheid gedeeltelijk dicht : een deel van de overheidsdepartementen zal moeten sluiten, uitgezonderd wat als essentiële federale diensten beschouwd worden, zoals het leger en de luchtverkeersleiding.  De deadline is voor middernacht in de nacht van maandag op dinsdag dus het zal erom spannen!

Bron: langleveeuropa.nl
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Goldman Sachs (de Amerikaanse investeringsbank) eigenaar van de EURO?

De ECB geeft geld op basis van leningen, en doet dit op een iets andere manier dan de Federal Reserve. Voor snel nieuw geld is de ECB afhankelijk van de Federal Reserve. Ad Broere beschrijft het mechanisme met de Federal Reserve prachtig in zijn (vertaalde) artikel Hoe Goldman Sachs de ECB kaapte.

 In November 2011 verving ex Goldman directeur Mario Draghi zonder enige ophef en vrijwel zonder dat hierover in de media werd geschreven Jean-Claude Trichet als president van de ECB. Draghi ging voortvarend aan de slag door voor banken wel te regelen wat de ECB niet voor de EU landen had gedaan door massa’s geld te injecteren in het bankencircuit tegen zeer lage rente.  De Franse blogger Simon Thorpe schrijft:

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Spanje voor 40,47 miljard euro aan toerisme binnen geharkt.

Toeristen hebben tijdens de eerste acht maanden van 2013 het recordbedrag van 40,47 miljard euro gespendeerd in Spanje. Dat is een stijging met 7,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het cijfer is gebaseerd op een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Bekentenissen van een economische huurmoordenaar

Schrijver, activist en econoom John Perkins verwierf in 2005 wereldbekendheid toen hij “Confessions of an Economic Hitman” publiceerde.  Meer dan 1 miljoen exemplaren en vertaald in meer dan 30 talen.  Het was zijn manier om komaf te maken met zijn dubieuze verleden van economic hitman.

Als Chief Economist adviseerde hij de World Bank, de VS, het IMF, Fortune 500-bedrijven en zelfs landen in verschillende werelddelen.

insider look in een gesloten wereld

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 28 september 2013

Regering op zoek naar 359 miljoen euro

Het kernkabinet zit vandaag een eerste keer samen om zich over de opmaak van de begroting voor volgend jaar te buigen. De topministers van de regering-Di Rupo moeten op zoek naar 359 miljoen euro om het budget op de rails te houden. Die oefening kondigt zich niet als overdreven moeilijk aan. Maar daarenboven moet de regering op zoek naar extra middelen om de concurrentiekracht van de ondernemingen een boost te geven.