Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 26781 tot 26785
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Duizenden banen op de tocht bij BlackBerry

Het Canadese technologiebedrijf BlackBerry bereidt een reorganisatie voor die tot 4 van de 10 werknemers hun baan kan kosten. Dat berichtte de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Het feest kan beginnen voor beleggers in goudmijnaandelen!

In navolging van het onverwachte besluit van de Fed om haar tapering van QE uit te stellen, schieten diverse activaklassen omhoog. Aandelenindices noteren op recordhoogten, terwijl het grootste vuurwerk afgaat in de goudmarkt.

Goud knalt 3% hoger tot boven 1350 dollar per ounce, waarmee de verliesreeks van de voorbije dagen in een ruk wordt goedgemaakt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Amerikaanse centrale bank bouwt stimuleringsbeleid nog niet af

Tegen de algemene verwachtingen van analisten in, heeft de Federal Reserve - het Amerikaanse stelsel van centrale banken - beslist om zijn stimuleringsbeleid nog niet af te bouwen. Het tempo waartegen obligaties worden opgekocht om de economie te stimuleren, aan 85 miljard dollar per maand, wijzigt nog niet. De Fed zei dat er eerst meer tekenen moeten zijn van een duurzaam economisch herstel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 september 2013

Markten op het verkeerde been gezet, tapering uitgesteld

De Fed maakte zojuist bekend de langverwachte tapering… uit te stellen! Waar vrijwel alle marktpartijen uitgingen van een tapering ter hoogte van $ 10 miljard per maand, besloot Bernanke zijn kruit nog even droog te houden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 18 september 2013

Goud en zilver procenten hoger door uitblijven tapering

De goudprijs steeg met 3% naar €1.009 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met meer dan 5,2% omhoog knalde tot €545 per kilogram. Analisten lieten zich verrassen door het besluit van de Federal Reserve om niets te veranderen aan het stimuleringsprogramma van $85 miljard per maand.