Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 26781 tot 26785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Tapering door de Fed van tafel geveegd?

Tapering blijft de gemoederen bezig houden. De Fed heeft mogelijk haar hand zwaar overspeeld met het inmiddels beruchte fenomeen tapering. Op 22 mei verklaarde een zelfverzekerde Bernanke nog dat het tijdstip leek aangebroken om de steunmaatregelen onder de economie in te trekken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Inflatie daalt fors, werkgevers keuren berekening af

De inflatie is in september gedaald naar 0,89 procent, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. Het gaat om het laagste niveau sinds februari 2010. Voor de werkgeversorganisaties is dat cijfer nog te hoog. Zij vinden dat de telecomprijzen verkeerd verwerkt worden in het indexcijfer.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Column Kees de Kort | 2,5 procent of geen 2,5 procent?

Haalt de Amerikaanse economie in het derde kwartaal wel of geen 2,5 procent groei? Dat is de vraag aan BNR's Kees de Kort.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Miljardenboete voor JP Morgan

Volgens investeerders heeft Bear Stearns (nu onderdeel van JP Morgan) haar klanten niet goed geïnformeerd over de risico's van haar hypotheekproducten. De kwaliteit van de leningen bleek veel slechter te zijn dan eerder werd aangenomen. Beleggers leden een verlies van $22,5 miljard op een totaal van $87 miljard aan hypotheekbeleggingen. Dit kan JP Morgan miljarden gaan kosten.

Bron: isgeschiedenis.nl
Geplaatst: vrijdag 27 september 2013

Oad: van start tot faillissement

Oad: van start tot faillissement

Reisorganisatie Oad is door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al langere tijd in moeilijkheden maar toch komt het faillissement als een verrassing voor de 1750 medewerkers die nu zonder baan komen te zitten. Oad is al sinds 1924 actief in de vervoerssector en is opgestart door de familie ten Haar. Het einde van Oad is voor Nederlandse toeristenbranche een grote klap.