Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2681 tot 2685
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Wat is de prijs van hartstochtelijke haat?

Wat is de waarde van haat? Wat ben je bereid te doen en op te offeren om iemand die je hartstochtelijk minacht een hak te zetten? Veel, zo blijkt.

Oost-Europa is een vat vol historische haat en opgekropte rancune, die vele generaties overspant. Nu heel wat Oost-Europese landen onder Europese invloed uitgegroeid zijn van achterlijke sovjet-vazalstaten tot performante markteconomieën, voelen deze landen zich sterk genoeg om hun haatgevoelens opnieuw te botvieren. Slachtoffer van dienst: Rusland.

Niet dat Rusland zonder zonde is, verre van zelfs, maar het is wel interessant om vast te stellen hoe Oost-Europa handig gebruik maakt van de vijandigheden tussen Rusland en het Westen om daar munt uit te slaan.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Petrodollar of goud?

Ron Paul was arts op het moment dat hij meer begon te leren over het kaartenhuizen dat ons monetaire systeem in werkelijkheid is. Hij concludeerde dat de VS zo snel mogelijk moest terugkeren naar stabiel geld.

Hoe overtuig je anderen van de voordelen van stabiel geld?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

6 positieve trends voor goud in 2017

Er zijn redenen om aan te nemen dat goud opnieuw voor een goed jaar staat. Ondanks de zwakkere 2e jaarhelft was 2016 een goed jaar voor het gele edelmetaal. 6 globale trends kunnen deze positieve trend in 2017 doortrekken. Na een sterke start noteert goud ondertussen weer boven $1.200 per ounce.

De World Gold Council ziet 6 positieve signalen die het opwaarts momentum voor goud in 2017 verder ondersteunen:

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Britse premier zet in op volledig vertrek uit Europese Unie

Het Verenigd Koninkrijk gaat in de Brexit-onderhandelingen inzetten op een 'harde Brexit'. De Britse regering voelt niks voor een constructie waarin het land zich "half binnen en half buiten" de EU bevindt.

Wel zal er in het Britse parlement worden gestemd over de uiteindelijke Brexit-overeenkomst, zegt de Britse premier Theresa May dinsdag in een toespraak tegenover een publiek van buitenlandse diplomaten, het Brexit-onderhandelingsteam van het Verenigd Koninkrijk en andere betrokkenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Duitsland aan Trump: ‘Bouw betere auto’s’

Na Mexico richt Donald Trump nu zijn pijlen naar Duitsland en Canada. Vooral de Duitse automerken moeten het ontgelden. Trump waarschuwt voor een ‘Border Tax’ – een grensbelasting’ van 35% voor iedere auto die in de VS wordt geïmporteerd. Maar de Duitsers zijn alvast niet onder de indruk. Zo zei Vicekanselier Sigmar Gabriel dat de VS gewoon betere auto’s moet maken.

In een interview met de Times of Londen en het Duitse Bild zei Trump dat er op Fifth Avenue voor ieder huis een Mercedes-Benz staat geparkeerd. Maar hoeveel Chevrolets rijden er rond in Duitsland?