Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2681 tot 2685
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Nederlandse economie boekt in 2016 sterkste groei sinds 2007

De Nederlandse economie is in het vierde kwartaal van 2016 met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Over het hele jaar kwam de groei uit op 2,1 procent, de sterkste groei sinds 2007.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend op basis van een eerste berekening. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Eerste bitcoin ETF kan bitcoinkoers écht lanceren!

Nog maar een maand is de schrille bitcoin geschiedenis verwijderd van een mogelijk indrukwekkend fenomeen. Er zijn vergaande plannen voor een heus bitcoin ETF in de maak. 11 maart 2017 staat op de agenda, maar nog steeds is het koffiedik kijken of de bitcoin ETF werkelijkheid zal worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Zwitserse bank Credit Suisse boekt miljardenverlies

 De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in het vierde kwartaal een miljardenverlies geleden. Het financiële concern nam een voorziening voor een zaak in de Verenigde Staten rondom de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis.

Dat drukte flink op het resultaat. Credit Suisse zette een kwartaalverlies in de boeken van bijna 2,4 miljard Zwitserse frank, zo'n 2,2 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Moet u junior of senior goudmijnaandelen kopen?

Sinds het jaar 2011 zijn goudmijnaandelen niet bepaald in trek. Het jaar 2016 kan echter gezien worden als een transitiejaar. Het afgelopen jaar wist de goudprijs zich immers te herpakken en uiteraard profiteerden de goudmijnaandelen hier ook flink van. De goudmijnsector was zelfs een van de best presterende sectoren van 2016.

Ook het jaar 2017 is goed begonnen voor de goudkevers. Dankzij de strenge woorden van Donald Trump zijn de beleggers massaal naar het goud gevlucht. Dit is opnieuw een teken dat goud haar waarde als ‘veilige haven’ nog niet heeft verloren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2017

Deze grafiek laat alle alarmbellen rinkelen

We leven in een gevaarlijke tijd waarin de politieke spanningen steeds verder oplopen. Donald Trump heeft in een maand tijd er voor weten te zorgen dat de wereld compleet verdeeld is geraakt. De kersverse president van de VS wil niets weten van de globalisering en de kans op een ware handelsoorlog lijkt met de dag groter te worden.